četrtek, 27. oktober 2005

Trendseterske ovce

Mobilna arhitektura (glej kolesa), lahka in enostavna konstrukcija, transparentna opna.
.
Ovce so pokazale, kako z domiselno fleksibilno arhitekturo izkoristiti nišo pri zemljiščih. Na nezazidljivi njivi so dale privleči hlevček na čudovito mesto, in uživajo. Ko ga bodo odpeljale drugam, bo ostalo polje brez brazgotin. Ovce pa so, resnici na ljubo, sklenile kompromis pri inštalacijah - njihov objekt je brez vode, elektrike in kabelske televizije.
.
Obstaja veliko trajno ali začasno nezazidljivih zemljišč, veliko parcel je blokiranih zaradi dolgotrajnih postopkov, v strnjenih pozidanih nizih je tu pa tam zapuščen prostor za plombo.
Ali bi na primer koga bolelo, če bi na 10 let blokirano parcelo za NUK2, v strogem središču Ljubljane, začasno postavili supermoderne lahke mobilne bivalne enote za študente?

4 komentarji:

  1. če o arhitekturi pišem normalno, crni postane siten.

    zato sem se ekstra zate potrudil napisati zelo preprosto, stvar sem ilustriral z nazornim in karseda "nekozmopolitanskim" in "neintelektualističnim" primerom - in crni je postal zajedljiv.

    naj te potolažim - tole sem dejansko fotografiral 300m od doma - razkošje, ne?

    aja, vidim da "bible belt" že deluje - crni je začel stresati biblične prispodobe.


    Še o temi. Niša obstaja. Menim da bi se dalo določena zemljišča povsem neškodljivo bolje izrabiti. Veliko zazidljivih parcel z vsemi priključki v Ljubljani kot mrtev kapital sameva leta dolgo. Mogoče bi se lastniki, ki vseeno še ne bi prodali, sami pobrigali da kdo vzame zemljo za nekaj let v najem, če bi jih končno obdavčili kot je treba.

    OdgovoriIzbriši
  2. ček diz aut:

    http://www.lmearchitecture.com/

    Lp, Gospod Argus @ delo.si/blog

    OdgovoriIzbriši
  3. v nekem drugem prispevku si pa pljuval čez trailer trash... mnja.

    OdgovoriIzbriši
  4. ja, tule.
    ampak nisi razbral, zakaj ;)

    OdgovoriIzbriši