sreda, 23. april 2008

Obrniti ovco na naraven način

V soboto je Sašo za nazaj praznoval "Dr." in "35", še enih par pa rojstne dneve.
Med drugim so priredili takomenovani "Lemb Ćelindž", ki ima postati tradicionalen.
.
Izziva "speči ovco na naraven način" so se lotili z genialno vkalkulacijo mimotekoče Iške, ter grmado žlahtnega izbora kosovnega odpada.
.
Zgornja slikca je najbolj informativna, saj najlepše prikazuje zgradbo kompleksnega sistema: desno je pogonski del s sklopko, vmes je prenos - kardanska gred s tremi kompliciranimi zglobi, levo pa je raženj s pečico.
.
Naj vaju dejstvo, da je bilo v nekajdesetglavi množici precej doktorjev znanosti, nešteto raznih magistrov in vsaj ena pravnica iz Urada Čebaškove, seveda pa je imelo svojo predstavnico tudi Zunanje ministrstvo, ne zavede - stvar je izgledala kot kaka izmed lokačij Strojanovih v najboljših časih :))
.
Še par besed o predmetu izziva. Strahotno mlado ovco (takozvano jagnje) je iz lastne zaloge dobavil mladi, urbani (izgleda kot bi cele dneve preživel v Žmavcu) ekološki kmet, ki se je pred časom preselil "iz bloka na Bloke".
Spodaj je še par slikc z začetka peturne peke. Mi smo se zaradi malega morali žal prehitro pobrati domov, je pa ovca baje neverjetno dobro uspela (je pa res, da so bili, ko so se jo končno odločili pojesti, menda že vsi koma).
.
.
"Lemb Ćelindž" je vsekakor mamljiva zadeva. Razmišljam, kako bi se tega poleti lotili na Zabukovju, kjer pa ni potoka. Seveda sem zelo dovzeten za vsakovrstne nasvete. Zaenkrat sta v ožjem izboru para in sistem z utežmi... ;)
Lahko noč.

7 komentarjev:

  1. Samo nasvet: s pomočjo motorja za brisalce, avtomobilskega akumulatorja in pa avtomobilske dizalce nekateri naredijo prave profesionalne zadeve za peko...

    OdgovoriIzbriši
  2. vidiš, večina te strojčke že itak ima.
    ampak pr "Lemb Ćelindž" gre za to, da je treba ovco obrniti na naraven način. električni pogon seveda odpade.
    še en pogoj je, če prej nisem bil dovolj jasen: mehanizem je treba sestaviti v živo, isti dan, pred gosti. je pa seveda dovoljeno o konceptu razmišljati že prej in si pripraviti material :))

    OdgovoriIzbriši
  3. ne morem dati roke v ogenj, da bo na določen dan konstantno močno pihalo popoldne in ponoči...
    dalo bi se pa z vetrom narediti zalogo energije in jo shraniti v akumulatorjih, potem pa z električno mašinco... ampak to je pa, glede na pravila, že malo far fetched, kajne.

    OdgovoriIzbriši
  4. ma, najbolš je pogon na cvičk:
    daš mu 2 deci, pa bo na roke vrtel 15 minut.
    pol pa naslednji, al pa samo dotočiš :)

    OdgovoriIzbriši
  5. rihtr pravi: naslednje leto bo obračal en velik hrček al pa več majhnih

    OdgovoriIzbriši
  6. to dolivanje cvička se mi zdi malo sumljivo - jagnje ne sme bit pečeno samo iz ene strani:))

    OdgovoriIzbriši