torek, 22. april 2008

Vroči stol #3

Včeraj še en ponedeljek, sinoči še en Vroči stol. Tokrat je Vodušek na nominalni desnci gostil Zvera (katerega hči bi rada z Jelinčičem pobijala pedofile), Jambreka (kako si vsakič omastiti prste), Slivnika (CK ZKS, hummer #1) in Turka (katerega življenjski projekt je oznanjati, da je Peterle sigurno udbovec), na nominalni levici pa Lukšiča (ki pravi, da se politike ne gre zaradi oblasti), Golobiča (sedaj Zares), Štrajna (Liberalna akademija) in Balažica (nekoč je ocenil, da bomo jedli travo, danes pa je čisto OK).
Zanemarimo tokrat voditelja, ki v vsaki oddaji dosledno prekosi lastno karikaturo z Radia Ga- ga, zanemarimo nezaslišano začetniški režijski krah (če ni bil nameren), in se posvetimo vsebini.
.
Highlights:
.
- Ko je Vodušek po tretjini oddaje najavil predvajanje posnetega prispevka o nominalni levici, so prikazali prispevek o nominalni desnici.
- Navzoči prispevka niso komentirali (prikazan je bil pač drugi od najavljenega) in so še naprej razpravljali o nominalni levici. Menda bi prisotni politični analitiki in akterji, če bi (kljub drugačni najavi) komentirali prispevek, ki so ga videli skupaj z gledalci, izpadli premalo rigidno in sploh preveč netrivialno, kar slovenski narod strogo kaznuje...
- Navzoči so do konca oddaje nato v glavnem govorili o nominalni levici, vse pa je sploh minilo v nekakšnem milem, spravljivem, blaženem vzdušju pričakovanja Velike koalicije.
- Glavni presežek tokratne zanimive oddaje Vroči stol pa se je zgodil v trenutku, ko je Zvera, ki je govoril o tem, kako idealno tokratna koalicija funkcionira, brihtno dopolnil Štrajn s: "Če ubogajo". Zver je, simptomatično, v istem trenutku znatno zardel in si ni opomogel do konca oddaje. Lepo je govoril, a lastni obraz mu je subtilno kontriral v smislu: "Sprenevedam se". Zelo lepo je bilo.
- Pred koncem oddaje, ki je minila v znamenju nominalne levice, je Vodušek oznanil, da pripravljenega posnetka o nominalni levici zaradi pomanjkanja časa ne morejo predvajati.
- Na koncu oddaje je "glas ljudstva" jasno pokazal, da si 84,5% ljudi tudi naslednjič želi Janše, 15,5% pa Pahorja. No, glede na to, da je SDS že javno priznala, da njihovi hekerji sistematično vdirajo v javnomnenjske raziskave javne televizije, je tole že kontraproduktivno. Tako stvar se izpelje enkrat, da se dokaže svoj point. Konstruktivno je opozoriti na luknjo v sistemu in jo pomagati zakrpati. Tole - je pa že prav bedno.
Mogoče pa želi SDS s tem v resnici le nesebično pomagati proračunu RTV - menda tudi vsak računalniško falsificiran klic v malho vrže tistih nekaj centov...
.
Lahko noč.
*

Ni komentarjev:

Objavite komentar