torek, 25. oktober 2005

Plačaš 1, dobiš 4!

Tole zaradi denarja sicer ni vredno besed. Ampak naj bo, ker gre za princip.
Ker poganjam izključno najcenejše mašince, večkrat katero skurim. Pred časom sem se naučil, da je papirje dobro shraniti, ker človek lahko uveljavlja garancijo.
.
Za razliko od Bauhausa, ki mašinco vzame v popravilo, je v OBI-ju običaj, da ti ob najmanjši okvari dajo povsem novo, zapakirano.
.
Tale je četrta v seriji. 2 leti nazaj sem kupil eno 500 vatno, plave barve, za 6 jurjev. Ko sem uničil glavo, so mi takoj dali novo, enako. Kasneje sem skuril stikalo, in sem raje vzel malo drugačen model, 550 vatno, rumeno. Ko sem na izhodu pokazal papirje, mi je blagajničarka celo izplačala 1000 tolarjev razlike, ker so tedaj novo, močnejšo mašinco, prodajali po 5000 tolarjev. Zadnjič je tudi na tej crknilo stikalo za brezstopenjsko reguliranje hitrosti in nisem mogel več delati, pa sem jo z računom prinesel nazaj. Tokrat so prvič mašinco "vzeli v servis", ki je izgledal tako, da so me še isto popoldne prijazno klicali po telefonu, naj prevzamem novo. Dvignil sem jo 2 dni kasneje, in prodajalec me je zelo vljudno vprašal, če želim da mi za ta 2 dni podaljšajo garancijo, ampak da bo imel nekaj dela s papirji. Zahvalil sem se, da ni treba in tudi ugotovil, da je nova bormašinca močna 650W.
.
Poudariti moram, da strojčki ne crkujejo zaradi skritih napak, ampak izključno zaradi preobremenitev, za kakršne niso bili načrtovani. Taka bormašinca je zelo uporabna za šraufanje šraufov, saj zmore mnooogo več navora kot katerikoli "cordless drill" (14.4V: 13Nm, 18V:17Nm), prav pa pride celo za mešanje finega ometa.

2 komentarja:

  1. Kupi si Actimel Danone!
    Če nisi zadovoljen, ti vrnejo denar za 14-dnevno dozo!

    OdgovoriIzbriši
  2. posamezniki ali celo organizirane skupine, ki bi se sistematično lotile uveljavljanja "money-back garancij" in razkrinkavanja podobnih marketinških trikov, ki delujejo predvsem zato, ker se to nikomur ne da,
    lahko računajo na mojo popolno moralno podporo.

    glede tistih jogurtov je pa žal tako, da jaz nikoli nisem padal na "zdravo hrano", "0% masti" in podobno.
    čeprav bi šlo za princip dobiti denar nazaj, si sebe težko predstavljam srkati tisti danone.

    OdgovoriIzbriši