petek, 29. april 2005

Pravljica

Živela sta dva različna; eden starejši, glasnejši, hitrejši, drugi tišji; brata. Eden je šel za dohtarja, tišji za arhitekta. Eden je držal slovenski rekord v prostem potapljanju na dah, 49 m globoko in nazaj. Eden je šel za srčnega kirurga, drugi je naredil dopisni tečaj.
Elan je takrat delal Evropo, rumene ali rdeče spodaj in kremne zgoraj. Delal je še 375, prijetno nepotopljivo igračo iz ABC plastike, z rdečim rebrastim trupom in belo notranjostjo, z jamborom, bumom in dvemi jadri. Pa 430, poliesterski čoln z rebrastim trupom rdeče ali rumene barve in kremno notranjostjo, z grdo gumijasto obrobo na spoju, pa z jamborom, bumom in dvemi jadri. Pasare namenjene jadranju, z belim trupom in svetloplavo palubo, majhne grde jadrnice s kabino, takrat menda ni več delal. Imel pa je še Express, 777 cm dolgo, čisto ozko jadrnico z visokim koritom, narisano za zunanje morje.
Prvi je bil JJ.
Drugi je bil JJ.
Pa sta prišla do Elana. Pa narisala 19. Jadrnico, ki se lepo začne, a se na najširšem delu kar konča. Lahka in prostorna za 5.9m, sicer pa jo lahko za tretjino podaljšaš z velikim spojlerjem. Pa 31. Pa 33. Pa 43. In so zmagovale. In sta postavila morski Elan za 10 let.
Pa je šel JJ, srčni kirurg, za direktorja marketinga k Žanoju in nazaj. Pa sta se širila izpod Šmarne gore na Lisice pred Bledom, kjer jima je "..." narisal delavnico.
(Pred vsakim stavkom me ma da bi napisal ... and the rest is history.)
And the rest is history.
Samo še tole.
And the rest is history.
ps.
In JJ si je postavil najlepšo hišo v Rožni dolini.
KONEC
(vsaka podobnost s čimerkoli je, v duhu današnje diskusije, zgolj naključna.
vsaka netočnost je, v duhu pravljic, opravičljiva)

Ni komentarjev:

Objavite komentar