Tega sem našel, priznam, na vidmarju, pa vseeno.
"Have an analytical mind? Like to cook?" Potem beri Kuhanje za inženirje!
Sistematično, analitično, dobri recepti.
Sam navdušen kuhar, sicer recepte vedno jemljem prosto po prešernu. Sem pa vedno z zanimanjem študiral kemijo kuhanja (npr. zakaj zrezek postane rjav: ker karamelizirajo sladkorji v mišicah), kar je, če skušaš take teme načeti s kako kuharico, tabu. Pred par leti sem iz pasivnega, preplašenega sledilca receptov preskočil v fazo, ko kuham smelo, samozavestno, eksperimentiram, ne merim in ne tehtam in se receptov namenoma lotevam naokrog, nikoli direktno. Čujev blog zato berem kot duhovito čtivo. Ampak stvar je res obširna, sistematična, profesionalna, fotografije vabljive, recepti dobri.
Pred časom, po enem tednu na Bloggerju sem razočarano ugotovil, da so možnosti omejene. Ampak tale Majkl Ču je našel način. Ne vidim sicer drugega razloga, kot da na Bloggerju vztraja iz principa, pa vseeno. Vidim da ima webhosting, na ta način se najbrž lahko malo bolj špila kot ostali. Ampak poglejte njegov sidebar! V osnovni template je v sidebar, kolikor razumem, spravil še en blog, se še malo špilal in sedaj ima kategorije (za tiste ki ne vejo: to, da se na Bloggerju prispevkov ne da razvrstiti po kategorijah, je za nas velika travma). Vidim tudi, da prispevke naslavlja sistematično, tako da se že po abecedi razvrstijo smiselno.
Cooking for Engineers si 20.000 zadetkov na uro povsem zasluži.
Ni komentarjev:
Objavite komentar