ponedeljek, 15. september 2008

Sipa

Sipa (Sepia officinalis) je za jest precej bolj plebejska, bolj "gmajn", kot ligenj, kalamar. Je pa zato za pogledat neskončno bolj aristokratska.
.
Sipa je, če jo primerjamo z lignjem, tolsta, čokata, samotarska žival. Zgrajena je okrog konkretne, masivne kosti, za razliko od tistega kalamarovega celuloida. Predvsem pa je to ena simpatična, inteligentna, zvedava žival.
.
Slovi po izredno razvitih očeh, primerljivih s tistimi vretenčarjev, ki na drevesu življenja vedrijo precej nadstropij nad sipo, pa po vrhunski sposobnosti mimikrije, po izjemni sposobnosti manevriranja, po dimni zavesi in po papagajskem kljunu med lovkami.
.
S fotografij je lepo razvidno, kako vrag lepo posnema barvno shemo okolja. Na drugi sliki pa vidita, da se zna sipa obilno posuti s pepelom (no, s peskom) in da se zna po potrebi tudi zelo dobro naježiti.
.
Sipi na tretji in četrti sliki sta mi z izvirno gestikulacijo menda skušali nekaj dopovedati. "Hočeš šopek rož?", ali "Izplavaj, pritepenec!", ali pa samo gostilniško: "Auf bix!", kdo bi vedel...
.

.
Lahko noč.

1 komentar:

  1. Zdravo,

    Ali se srečujete s finančnimi težavami in potrebujete finančno pomoč? Ali imate nizko bonitetno oceno? Ali potrebujete finančno pomoč za izplačilo dolgov in za izpolnjevanje vaših osebnih potreb? Ne iščite več! Posvetujte se z Organizacijo za kapitalske naložbe Unije in dokončno rešite vaše finančne težave. Dajamo posojila po zelo nizki obrestni meri, vam lahko pomagamo pri posojilu. se obrnite na nas po e-pošti na trustloan88@gmail.com ali kaj nas na +2347064227471

    OdgovoriIzbriši