torek, 6. maj 2008

Poročno vabilo

Menda se je pravkar začela visoka ženitvena sezona, slišim pa tudi, da se kmalu kani spet oženiti celo sam predsednik vlade. Ker pa iz lastne izkušnje vem, kako neznosno kompliciran logistični podvig je še tako majhna, diskretna poroka, sem se odločil pomagati.
.
Poroke so danes velik biznis. To pomeni, da so se pojavile pijavke, ki se trudijo enostaven obred na vse pretege strukturirati, vsako fazo, celo vsako malenkost, pa so pripravljene neznosno zaračunati. Ker se "žrtvam" ob tako veseli priliki navadno ne zdi primerno preveč škrtariti, se jih da navadno dobro nategniti na prav vsakem koraku. Če je le v zvezi s poroko, gre navadno v denar tudi ogromno nezaslišanega bullshita.
Posebej pri vabilih, kjer gre menda strašno v denar tudi najdebilnejše, najbolj nedojebano, najbolj osladno stihoklepstvo.
.
Sam sem, po krajšem guglanju tedanje ponudbe, svoja (najina) vabila zato zmizaril kar sam. Ker so po vsem tem času že dovolj amortizirana, lahko menda kak delček vsebine brez škode objavim.
Dva uvodna, dovolj neosebna odstavka, da se ju najbrž da aplicirati še na kako drugo vabilo, vam z veseljem zastonj v prosto uporabo ponujam tule:
.
*
V dolini šentflorjanski,
Ako ženit kdo se kani,
Biti mora trivialno
In vabilo res osladno.
Le z zlajnanimi verzi

Ob obred se svate zvabi

*
.Po premisleku globokem - le kaj na vabilo dati
(Ob osladni paradigmi, ki v stvareh poročnih vlada
.Res lahko na svatbo vabit ni v dolini šentflorjanski),
.Odločitev prava zdi se: ciničen obrat izvesti.
(Klin le s klinom se izbije.) Če prijazna si baraba,
(Ako te sploh kdo zastopi), smeh izvabit’ da se z verzi.

.

Ni komentarjev:

Objavite komentar