sobota, 17. maj 2008

K sagi o 400 evrih: levica, izkaži se!

Menda je takozvanih "400 evrov" v Sloveniji zadnje pol leta najbolj zlorabljana sintagma. Posebej je ljuba svakojakim dušebrižnikom, posebej s takozvane "levice", posebej pa je treba omeniti tudi BŽT.
.
.
Ker se je Boško Šrot ta teden razkril kot 4. najbogatejši Slovenec, in celo kot 3. najbogatejši v ožji kategoriji "zmagovalcev slovenske tranzicije" (kjer so izzvzeti razni Tuši, Pečečniki in Akrapoviči), iz "Socialnih demokratov" pa je izstopil šele par dni po kongresu tiste stranke (ki itak slovi po bratih), ki je ustoličila njegovega brata, Pahor pa je takrat povedal, da Šrotov izstop obžaluje, saj je njegovo dejavnost, nasvete in kritike v stranki visoko cenil, sem razmišljal takole:
.
365.000
.
Ker se je izkazalo, da je Šrot stvari olastninil že avgusta 2006, ko je bil še trdno v SD, kjer "so njegovo dejavnost, nasvete in kritike visoko cenili", SD pa je vodilna stranka nominalne "levice", ki ji ni vseeno za interese delavskega razreda, sem malo računal.
.
Kar je Šrot zdaj prijavil (v resnici je najbrž precej težji), znaša 365 tisoč krat takozvanih "400 evrov".
Enega nesrečnika bi na 400 evrih znani "levičar" Šrot lahko vzdrževal kar 30.417 let (to je več kot 15x dlje, kot je od začetka našega štetja).
Lahko pa bi, denimo, eno leto na 400 evrih vzdrževal 30.417 Slovencev.
Lahko bi, denimo, 2 leti sam vzdrževal čez 15.000 "izbrisanih".
Lahko bi, denimo, 365.000 ljudem vrgel po 400 evrov, da bi lažje začutili s tistimi, s katerimi tako zelo čutita naša nominalna "levica" in BŽT.
Lahko pa bi udaril uravnilovko in prav vsakemu državljanu, vključno z dojenčki, podaril 17 jurjev in pol starega denarja, denimo kao "za rekreacijo", kot poleg penzij dobijo upokojenci.
Narod bi bil nominalni "levici" gotovo na moč hvaležen.
.
Če pa vzamemo, da v tej državi, nominalni "levici" in BŽT navkljub, nihče ne more biti čisto na suhem, bi lahko Šrot pomagal še bolj konstruktivno.
Ker starostni upokojenec s polno pokojninsko dobo ne more dobiti manj kot 400 eurov na mesec - v državi, ki vzdržuje kar 165.000 upokojencev, mlajših od 65 let, pa je zato kar 100.000 takih, ki prejemajo manj - bi s po 70 evrov po glavi vsem tem zagotovili minimalno 465 eurov, kolikor zahtevajo po novem.
"Levičar" Šrot bi torej lahko sam eno leto in 8 mesecev vsem tistim slovenskim upokojencem, ki dobivajo manj kot 400 eurov, omogočal "standard po Kožuhovo" - 465 eurov/mesec.
No, povejte, takozvani "levičarji" - a ni to super?
.
Ker je slovenska nominalna "levica" strašno ponosna na "tradicije NOB" -
in uspešno izvedbo komunistične revolucije, vključno z razlastitvami gnilih kapitalistov in kulakov, enači dobesedno z "začetkom slovenske državnosti",
ne dvomim, da ne bi uspeli tega Šrota prepričati v "darežljivost", če bi se le resno potrudili.
Nenazadnje so neskončno hvaležna ciljna publika retorike "nacionalnega interesa" (Interbrew, če še pomnite, tovariši) - ravno tisti okoli takozvanih "400 evrov".
.
Takozvani "levičarji", pri tem vas čvrsto podpiram.
Izkažite se, moje srce je z vami!
Lahko noč.

Ni komentarjev:

Objavite komentar