sreda, 4. januar 2006

Ponoči dogaja

Stari vrh, 3.1.


6 - 9 zvečer.
žičnic: 1
ljudi: 100
vrste: nobene
pelješ se: 10x

.
Smučati ponoči je zame precej novo, zato sem temu primerno navdušen. Sinoči je bilo posebej lepo, ker je bila v Ljubljani ves dan megla, na Starem vrhu pa spet jasna noč, da se je videlo zvezde.

Kaj je Stari vrh zaeno smučišče, tega jaz ne vem. Menda je precej levo, kakšno je podnevi nimam pojma, videl sem ga pač le 2x ponoči. Levo in brezvezno ali ne, pa ima 2 močna aduta: do tja je pičlih 25km, ponoči pa prižgejo luč.

Če hočeš kaj pametnega smučati, je treba za Krvavec vstati ob 7h. In žrtvovati dan. Za nočno na Starem vrhu se je pa dovolj spraviti od doma nekaj čez 5 popoldne, kar je mnogo bolj človeško. Če se sprijazniš, da ni sončenja, in če izbereš večer, ko je sklepati da ne bo grozne gužve, se lahko fajn razgibaš. Za tistih nekaj ur tudi ne rabiš malice in WCja, tako da se jih da komplet izkoristiti.

Ker je za nočne, daljše osvetlitve pametno uporabiti stativ, prilagam nekaj obupno zanič posnetkov iz roke. Kot lahko vidite, poleg vsega končno postajo žičnice krasi kozolec z inspiring plakatom.


2 komentarja:

  1. Jaz se nisem še nikoli smučal v temi pod reflektorji. Si mislim, da je kje tako temno, da postane nevarno, da se smučarji med seboj trčijo. A kaj trkajo?

    OdgovoriIzbriši