ponedeljek, 15. februar 2010

Topla garaža dildokracije

Katarina Kresal je nedavno svarila pred "ledeno dobo demokracije".
Potem se ji je zgodila "topla garaža dildokracije".
10 dni kasneje pa je povedala, da se je bila "odločila za molk".
.
"O čemer ne moremo govoriti, o tem moramo molčati",
je povedal že slavni Wittgenstein. Jaz seveda razumem, da v Banana Republjik danes mnogi ne morejo govoriti in torej morajo molčati.
Ampak če morajo molčati razni člani, partnerji, klienti, vodje, umetniki, doktorji, pacienti, sorodniki, framasoni, strokovnjaki, javni uslužbenci, sodniki, kinologi, policaji, časopisi, portali, novinarji - pa vsaj vama ni treba.
.
Tule velja ravno obratno pravilo:
O čemer ne moremo molčati, o tem moramo govoriti.
To je svobodna platforma, tu ne poznamo cenzure in brisanja komentarjev. Vse je dobrodošlo - vprašanja, odgovori, linki, teorije zarot, recenzije, pomisleki, modre misli, prerokbe, vrednostne sodbe, poezija, analize, mine, uganke, predlogi, svarila, kontriranje, navijaštvo, ...
Izvolita!

18 komentarjev:

  1. tale komentar sem zadnjič napisal pod ta članek:

    "klika ga je nameravala zaščititi, stvar prikriti - toliko so mu že dolgovali, to spada v osnovno spodobnost sistema "ti mene - jaz tebe".

    ker je pokrovko odneslo, pa jim ni preostalo drugega, kot da uglednega pasjeljubca, ki ga je poznalo "pol Ljubljane, večina politikov, vsi umetniki in vsi doktorji" - žrtvujejo.

    ker so ga žrtvovali, bomo zdaj par tednov gledali, kako bojo člani iste konspirativne klike tekmovali v ugotavljanju, kakšen skorumpiran prasec je bil, kako je Barsos nezakonito posloval itd.
    vsi po vrsti si bojo brisali rokce ob tega prasca Baričeviča, ki je zlorabljal pravno državo - od Senice, pa naprej"

    OdgovoriIzbriši
  2. 10 dni se je cincalo, ali bo uspelo zadevo prikriti ali ne. 10 dni so čakali s tiskovnimi konferencami, z izjavami, s pojavljanjem v javnosti. Dokler ni bilo jasno, da se tsunamija na internetu ne bo dalo cenzurirati. Potem pride damage control, žrtvuje se nekaj pozicij, sebe pa prikaže v najlepši možni luči.
    Pravi politik bi moral biti s stališči za medije dostopen kadarkoli, ne samo takrat, ko mu to koristi.

    OdgovoriIzbriši
  3. Intenzivno spremljam to klientelistično sranje, vendar nihče ni objavil podatka, da naj bi bil minister Zalar pred volitvami na plačilni listi Senice.

    OdgovoriIzbriši
  4. je pa LIBERTAREC že v četrtek objavil, da je bil na neki "plačilni listi" tudi Zalarjev brat

    OdgovoriIzbriši
  5. pred kakim letom sem nekje pobral "novinarski članek" o Senici in njegovem novem avtu. ne spomnim se, kje točno, na internetu ga nisem našel. se pa natančno spomnim, da je Senica povedal, da je njegov novi Q7 veliko večji od Porša in da ga zelo težko spravi v garažo.

    v javnosti se je več dni govorilo, da naj bi s prizorišča pred prihodom policajev oddrvel zelo velik avto. kar se mene tiče, bi bil lahko tudi Cadillac CTS, al pa Q7. ampak dogajanje na ulici je bilo itak posneto, tako da ima naša strokovna in neodvisna Policija lahko delo.

    pravkar pa so na POP TV povedali, da je posnetek pobega velikega avtomobila s prizorišča - izbrisan!
    razlog: policaji sploh niso zahtevali vpogleda v tiste posnetke, po določenem času pa se arhivi brišejo.

    jaz seveda zaupam Policiji, tako da verjamem, da bodo tudi to nehoteno površnost uspešno strokovno prebrodili. lahko zaslišijo priče, lahko si pridobijo seznam velikih avtomobilov, toliko lažje, če od prič dobijo podatek o tipu, denimo Q7 (teh velikih avtov pri nas gotovo ni registriranih 195.000).
    na voljo imajo tudi podatke o zemljepisni širini in dolžini nahajališč mobilnih telefonov v vsakem trenutku (to se v EU hrani več let, tako da gotovo še ni "izgubljeno")
    in če so v garaži našli moško spermo, jim lahko kar sam namignem, da je oseba B ni mogla proizvesti. predlagam jim le, da vzorca ne dajo v hrambo odvetniku Senici, saj je znano, da se tam marsikaj lahko "izgubi" -
    kot denimo trije video posnetki obnašanja famoznih psov, ki jih je hranila največja odvetniška firma v državi, jih (pa to ni res!) kratkomalo "izgubila", in - nikome ništa.

    OdgovoriIzbriši
  6. baje bi bil tisti članek lahko tudi o avtu nekega drugega odvetnika - kot sem zapisal, nisem uspel preveriti, se priporočam, če se kdo točno spomni.

    pravim samo, da bi Policija lahko (a ni celo dolžna?) take namige preprosto preverila - če se na posnetku, ki je zdaj bojda uničen, ne bi videla številka tablice, pa bi lahko tudi dovolj enostavno preverila, recimo tokrat - lastnike velikih mercedesov G določene barve.

    OdgovoriIzbriši
  7. Dobra članka danes v Financah:

    Par afer in par voditeljev
    http://www.finance.si/271629

    Slovenija, paradiž norosti
    http://www.finance.si/271626

    OdgovoriIzbriši
  8. Q7 ima Čeferin.
    Senica&KK imata (tudi) porsche cayenne.
    Tudi to je velik avto.

    Pred hišo pasjefuka je bil porshe cayenne, MB tablice.

    OdgovoriIzbriši
  9. Oseba, ki je predčasno zapustila prostor in ki je bila na samem prizorišču je bil g. Senica z okrvavljeno roko(drugi rešilni kombi naj bi bil zanj).Njegova pot je sledila direkno na letališče Brnik,kjer so ga z helikopterjem odpeljali v Švicarsko zasebno kliniko kjer so ga pokrpali. Da je smučal z Kresalovo je čista izmišljotina.Se je po tem dogotku že kaj pojavljal v javnosti,razen tistih starih posnetkov ?

    OdgovoriIzbriši
  10. uh, vem da so se med komentarji na Pozareportu pojavli linki na moj zapisek na Vesti in tu, ampak zdej je pa en genij copypejstu kr vse besedilo.
    ali je to prav?
    (btw - zaradi vse te silne "slave" nisem prodal še niti ene dodatne Ovce, kaj šele slike...)

    OdgovoriIzbriši
  11. Nekomu, ki mu je afera bulmastifi kratila nočni spanec je že uspelo blokirat stran Požar Report... res žalastno da hočejo resnico spet pomesti pod preprogo in krvosesom dovoliti nadaljne posiljevanje Slovenskega naroda.

    OdgovoriIzbriši
  12. eh, ne - zadnje dni je Požar zelo bran, ker v tej zadevi 571 novinarjev štrajka, pa si bo pač moral omisliti zmogljivejši server, to je vse.

    podobno je z raco, da naj bi se KK baje umaknila s Facebooka.
    ampak kar kdorkoli uploada tja gor, je za vekomaj v lasti tistega Cukermana, zato pa je tudi tako bogat...

    ko smo že pri teorijah zarote, lahko povem, da se je meni pred par dnevi zgodilo, da se nisem mogel logirati v Blogger in da se ni dalo komentirati. refleksno sem seveda pomislil, da je za vsem skupaj Dildomafija, ampak stvar je hitro spet začela delati :)

    .
    btw - danes, po dobrih 2 tednih, je imela KK tiskovno konferenco.
    stvar je bila kot se šika, vprašanja drzna, odgovori jasni. tako je tudi prav.

    res pa je, da je edino, kar je neizpodbitno dejstvo, tale 14-dnevna distanca.
    ničemur drugemu, celo če je izrečeno jasno in odločno, jaz pri nas do nadaljnega ne verjamem na prvo - razen če se namerno naredim naivnega.

    OdgovoriIzbriši
  13. Prvo uro po nesreči poznamo premalo v podrobnostih. Poglejmo:
    16.30 o napadu psov je obveščen OKC,
    16.38 pridejo policisti, pokličejo rešilce,
    17.30 (približno) Miro Senica obišče Barsos;

    Med 16.38 in 17.30 se zgodi naslednje:
    policija o nesreči obvesti Katarino Kresal,
    Katarina Kresal o nesreči pove Miru Senici,
    Miro Senica pokliče Deo Baričevič, ko je ta skupaj s Sonjo Bukovec že na prizorišču (klic je zabeležil Svet na Kanalu A).

    OdgovoriIzbriši
  14. Preiskavo zlorab s strani tretjih oseb bi morali razširiti vsaj še na eno lokacijo, Javor 2. Morda pa obstaja še tretja lokacija:

    Kot so v sredo sporočili z ministrstva, je uradni veterinar v ponedeljek opravil ponovni pregled na obeh lokacijah bivanja psov, kjer ni opazil nepravilnosti. Veterinar sicer ni videl ne psov ne lastnika, zato je v torek z lastnikom opravil telefonski pogovor, saj pri pregledu ni mogel preveriti, na kateri lokaciji so psi. Lastnik je zagotovil, da spoštuje odločbo ministrstva in da so psi na eni izmed dveh "dovoljenih" lokacij – Javor 2 – ustrezno zavarovani.

    http://www.zurnal24.si/crna-kronika/baricevic-bulmastif-rozna-dolina-92706

    OdgovoriIzbriši
  15. Dea Baričevič za današnjo Mladino: S.B. je imel paciente do 15.30, nazaj bi se moral vrniti ob 17.00. S.B. ni bil ekshibicionist (našli so ga golega na dvorišču). Absolutno je prepričana, da ni spolno zlorabljal psov. Dopušča možnost, da je bila ob napadu na dvorišču še ena oseba in da je šlo za umor. Ali pa je vse podtaknjeno, zato da bi se nekdo poceni polastil klinike Barsos.

    OdgovoriIzbriši