sreda, 10. februar 2010

Novinar, si zaslužiš plačo?!

Slovenske novinarke in novinarji obtožujemo predsednika vlade ... omejevanja medijske svobode.
... Cenzura v slovenskih medijih ima več pojavnih oblik. Prva se nanaša na vsebinske popravke člankov brez avtorjevega soglasja. Drugič, tudi naročeni članki pogosto niso objavljeni, običajno brez tehtnega pojasnila. Tretja oblika je omejevanje poročanja o nekaterih politično občutljivih temah in prepoved dostopa vladi nevšečnim mnenjskim voditeljem do določenih medijev.
(Peticija zoper cenzuro, 9/07, 571 podpisov)
.
Tragična smrt osebe Baričevič je prejšnji teden v vseh medijih s prvih mest v trenutku izrinila ustavno obtožbo proti predsedniku države. Tam je vztrajala 2 dni, dokler se niso pojavile informacije o posiljevanju psov. Tudi če pustimo Požarja ob strani - sam sem to, da naj bi obdukcija pokazala, da so bili psi sistematično spolno zlorabljani, slišal na 1. programu javne televizije, v četrtek, 4.2., v Novicah ob 5h popoldne. Takoj po tem je zavladal pravi medijski molk.
Stvar je izginila s prvih strani, še več - povsem je izginila. Še več - spletni mediji so množično, kot bi od nekod (iz Severne Koreje, Kitajske?!!) padla direktiva - cenzurirali komentarje (brisali posamezne ali kar celotne sklope, dokler niso možnosti komentiranja celo blokirali). Ne pomnim, da bi neodvisni blogi (in Požar, to je res žalostno!) - tako reševali slovensko medijsko sceno.
Trenutno veliko večino medijev kontrolira nominalna levica - državne in tiste propadlega Šrotovega imperija po eni, Petanove po drugi liniji. Ampak obstajajo tudi linije, ki vplivajo tudi na praktično vse ostale. In sploh vse ostalo, ne bodimo malenkostni.
Sonja Bukovec, državna sekretarka na Ministrstvu za kmetijstvo, je zadnjič postregla z genialno strokovno analizo o tem, kdo vse je poznal Baričeviča, citiram:
"polovica Ljubljane, večina politikov, vsi umetniki in vsi doktorji."
Jaz se za umetnika intimno nikoli nisem imel, termin dojemam kot pejorativ, zato sem pravzaprav zadovoljen, da imam končno v rokah dokaz, da nisem umetnik - ne poznam namreč nobenega Baričeviča. Gospa Bukovec pa mi je s tem izdala tudi recept, kako umetnik (ali pa doktor) postati - treba je spoznati kakega Baričeviča. Ampak pustimo mene, jaz se pri nas itak počutim kot Marsovec...
.
Slovenski novinar, prosim te, rotim te - reci NE omejevanju medijske svobode!
Slovenski novinar, tu sem ti sestavil nekaj vprašanj, na katera si kot državljan te banana republike zaslužim odgovor. Slovenski novinar - pojdi ven in jih zastavi!
.
Novinarski vesti, vsak novinar naj izpraša svojo:
- Ali so moji predpostavljeni ali kdorkoli drug name kakorkoli pritiskali, so pisanje o pasji zadevi kakorkoli omejevali?
- Ali sem zaznal, da so morebitne prijateljske ali poslovne povezave lastnikov medija, za katerega delam, z osebami, ki so z afero Baričevič kakorkoli povezane, vplivale na urednike, da so mi preprečili delati v skladu z mojo novinarsko etiko?
- Ali sem se, zaradi določenih povezav in poznanstev lastnikov ali nadrejenih, kakorkoli samocenzuriral?
.
Borutu Pahorju, predsedniku vlade:
- Ali lahko z lastnimi besedami pojasnite, kaj pomeni klientelizem?
- Kako se na svojem odgovornem položaju borite proti klientelizmu?
- Ali lahko, glede na vaše prijateljstvo s pokojnim Baričevičem, zagotovite, da bodo preiskava tragedije, vključno s sumom o morebitni sodomiji, in sploh vsi postopki v zvezi z njo - potekali absolutno strokovno, neodvisno in nepristransko?
- Ali lahko, glede na znano prijateljstvo med pokojnim Baričevičem in odvetnikom Senico, ki je partner ministrice za notranje zadeve, in glede na to, da na zasebne zabave odvetnika Senice in ministrice za notranje zadeve zahajajo med drugim minister za pravosodje in šefinja vašega kabineta - zagotovite absolutno strokovnost, neodvisnost in nepristranskost preiskave?
- Ali lahko pojasnite, kakšna je bila narava vašega prijateljstva s pokojnim - je bila taka, da je poznal tudi vaše intimne skrivnosti, ali celo taka, da ste vi poznali intimne skrivnosti gospoda Baričeviča?
.
Katarini Kresal, ministrici za notranje zadeve:
- Ali lahko z lastnimi besedami pojasnite, kaj je klientelizem?
- Kako se na vašem odgovornem položaju borite proti klientelizmu?
- Kakšne ukrepe ste sprejeli, da na postopke v zvezi raziskavo smrti osebe Baričevič in morebitne spolne zlorabe psov, v nobenem primeru ne bodo vplivale kakršnekoli sorodstvene, prijateljske in poslovne povezave uglednega pokojnika, glede na to, da sta bila z vašim partnerjem, ki je bil njegov dolgoletni odvetnik, njegova prijatelja?
- Ali ste prizorišče tragedije zavarovali za nemoteno delo forenzičnih strokovnjakov, glede na to, da se je po prizorišču hkrati s policijo sprehajala državna sekretarka na Ministrstvu za kmetijstvo, Baričevičeva dolgoletna prijateljica?
- Kakšne ukrepe ste sprejeli, da bodo iz raziskave tragedije, vključno z morebitnim kaznivim dejanjem sodomije, izločeni Baričevičevi osebni prijatelji, znanci, pacienti, poslovni partnerji in sploh vsi, ki bi lahko imeli pri zadevi osebne interese?
- Ali lahko zagotovite, da boste sum morebitne sodomije v tem primeru preiskali enako vestno, kot je bilo to pred časom storjeno v zadevi kraškega pastirja, ki je občeval s kozo in ovco?
- Pojasnite pred javnostjo škandalozno dejstvo, da policija pri obdukciji psov domnevne spolne zlorabljenosti sploh ni preiskovala, čeprav so okoliščine tragedije (žrtev je bila s psi gola, prisotnost spolnih pripomočkov) milorečeno nenavadne!?
- Kako boste ukrepali proti posameznikom, ki so morebiti kakorkoli onemogočali strokovnjakom, da bi tragedijo, vključno z morebitno sodomijo, raziskali strokovno, neodvisno in neprizanesljivo?
.
Radovanu Žerjavu, predsedniku SLS:
- V kontekstu interpelacije, ki jo pripravljate ministru Pogačniku, pojasnite prosim vaš odnos do dejstva, da je njegova namestnica Sonja Bukovec, ki je bila osebna prijateljica osebe Baričevič in ki so jo zalotili na prizorišču tragedije neposredno po dogodku - članica vaše stranke, SLS.
.
Gordani Živčec Kalan, predsednici Zdravniške zbornice Slovenije:
- Ali lahko z lastnimi besedami pojasnite, kaj je klientelizem?
- Kako se v vaši organizaciji borite proti klientelizmu?
- Ali dejstvo, da je nekdo član vaše organizacije, samo po sebi jamči, da ni kakorkoli osebnostno moten?
.
Ugledni zasebni kliniki Barsos:
- Ali lahko z lastnimi besedami pojasnite, kaj je klientelizem?
- Kako se na vaši kliniki borite proti klientelizmu?
- Ali dopuščate možnost, da ugleden zdravnik splošne prakse pri sebi ne bi zaznal določenih bolezni ali psihičnih motenj?
- Kakšen mehanizem imate uveljavljen na vaši ugledni kliniki z uglednimi klienti, da morebitnemu bolanemu zdravniku, ki si ni sposoben postaviti diagnoze, priskoči na pomoč kdo od vaših številnih uglednih strokovnjakov?
.
Reviji Obrazi, katere najnovejši Obraz leta je ministrica za notranje zadeve:
Predstavite v svoji ugledni reviji ugledni omrežji "Rotary" in "Lions", katerega ugledni član je bil ugledni zdravnik Baričevič, in njihove predstavnike vprašajte:
- Definirajte, kaj pomeni "ugleden".
- Ali lahko z lastnimi besedami pojasnite, kaj je klientelizem?
- Kako se v vašem uglednem združenju borite proti klientelizmu?
- Večkrat slišimo, da je tovrstno povezovanje dobro za sklepanje poslov. Pojasnite prosim mehanizem sklepanja poslov skozi vaše omrežje.
.
Nataši Pirc Musar, informacijski pooblaščenki:
- Ali menite, da morajo biti informacije o morebitnem spolnem občevanju s psi zdravnika, ki je med drugim cepil mladoletna dekleta proti virusu HPV, dostopne javnosti, ali gre za izključno zasebne zadeve svojcev uglednega zdravnika?
.
.
Naj zaključim, če si lahko sposodim izjavo za javnost družine Baričevič, z "upanjem po vsebinsko optimalnejšem razumevanju večno občutljivega sobivanja različnih bivalnih vrst." (?) No, za zaključek bi bilo še bolje, če bi kdo od novinarjev izbrskal, kaj ta stavek dejansko pomeni...
Komentatorje pa tokrat izjemoma prosim, naj ne zapisujejo mnenj, ampak naj sprašujejo. Vaša vprašanja bodo zastavljena naslovnikom, garantiram.
.

34 komentarjev:

 1. Gospod Senica, kaj je klientelizem?
  Gospod Senica, kako se osebno borite proti klientelizmu? :))

  OdgovoriIzbriši
 2. dr. Vido Čadonič-Špelič, dr.vet.med:

  Kako je mogoče, da veleumi iz veterinarske CSI več kot en teden preverjajo identiteto psov?

  OdgovoriIzbriši
 3. Jaz imam eno samo vprašanje:

  Do I feel like fucking moron?

  Na katero je odgovor preprost:

  YES I DO!

  OdgovoriIzbriši
 4. To, kar sprašuješ, o tem pišem v svojih komentarjih že ves teden.
  Menim namreč, da medijska svoboda- podobno kot te dni- ni bila kršena niti leta 1948.

  Pa še nekaj- kar se mi zdi sila pomembno: kdo od - tako ali drugače vpletenih- je pisal tudi Družinski zkaonik, v katerem bo, če bo sprejet- dovoljeno domala "vse"?!

  OdgovoriIzbriši
 5. Borutu Pahorju
  -zakaj državnemu pravobranilcu niste pravočasno posredovali posebnega pooblastila vlade v tožbi zoper odločbo o vrnitvi psov?
  -zakaj je državni pravobranilec potreboval posebno pooblastilo vlade ravno v tej zadevi?
  -ali bi s pravočasnim posredovanjem vaše vlade pri izdaji posebnega pooblastila državnemu pravobranilcu možno preprečili vrnitev psov gospodu Baričeviču?

  OdgovoriIzbriši
 6. Senici, partnerju ministrice za notranje zadeve:

  Ali ste bili tekom dolgoletnega zastopanja vašega klienta, osebe BaričeviČ, kakorkoli seznanjeni z naravo njegove ljubezni do danih psov? In ali je to bil mogoče poglavitni motiv, da jih je hotel za vsako ceno dobiti nazaj?

  OdgovoriIzbriši
 7. Vprašanje sodišču: zakaj tokrat, za delovanje pravobranilca, ni zadoščalo splošno pooblastilo kot v vseh drugih primerih, temveč je bilo potrebno specialno pooblastilo? Zakaj je šel postopek rekordno hitro, tako da se je zaključil, še preden se je lahko pridobilo to pooblastilo? Zakaj navadni državljani (kot Meglič) čakajo na sodne mline leta in leta, tukaj pa je šlo v dneh?

  OdgovoriIzbriši
 8. Bodimo optimisti!
  Naša prihodnost je svetla!
  Bolj nas bojo jebal, več nas bo!

  OdgovoriIzbriši
 9. Jaz bi pa vprašal:
  Janša, zakaj tokrat molčite, ko pa ste sicer tako glasni?

  Vprašal bi tudi konkretno novinarko:
  Vida Petrovčič, kakšne so prednosti vašega članstva v Lions klubu?

  OdgovoriIzbriši
 10. Bi rekel, da je predsednik ene druge stranke ponavadi zelo glasen, ko gre za razne deviacije!

  OdgovoriIzbriši
 11. Informacijski pooblaščenki lahko zastaviš vprašanje tudi tule http://www.finance.si/271157

  OdgovoriIzbriši
 12. Gospod Senica, ali ste Baričeviču svetovali, naj naroči izvedensko mnenje pri kinologu Vidicu (ki je povedal, da vrnitve psov ne bi nikoli dopustil) izključno zaradi pravne finte, da ta potem ne bi mogel biti član 3. komisije, ki je odločala o vrnitvi psov?

  OdgovoriIzbriši
 13. Lahko informacijska pooblaščenka priskrbi odgovor na to vprašanje? Ali je to informacija javnega značaja?
  http://www.zurnal24.si/slovenija/bulmastifi-baricevic-zloraba-159659

  OdgovoriIzbriši
 14. vesel bi bil, ce bi se dobil odgovor na katerokoli vprasanje, ki si ga zapisal.. ampak se bojim, da so doloceni lobiji prevec mocni v sloveniji, da bi v tem primeru resnica prisla na dan..

  OdgovoriIzbriši
 15. Jaz bi pa kar tu vprašal Golobiča, da se ne bo počutil pozabljenega:

  - Kaj je klientelizem?
  - Kako se osebno borite proti klientelizmu?

  OdgovoriIzbriši
 16. Vprašanji za Katarino Kresal:

  1. Ali je od 3.2.10 res bila skupaj s svojim partnerjem Senico na smučanju v tujini? Če je res, do kdaj?
  2. Ali si bo Katarina Kresal še kdaj upala nakladati o pravnih postopkih in pravni državi Sloveniji?

  OdgovoriIzbriši
 17. Jaz pa Mariniča, šefa Janševe parlamentarne protikorupcijske komisije:

  Dej, stari, ajde, men lahk poveš, poliglot - kerga s' nasrou, da ti je šou pisat un osnovnošolski test za nemščino na kranjski Sorboni?

  Pa še podvprašanje:
  A že sam seb verjameš, al s' puzabu, al pa vsakič znova sklepaš o svoji hiperpoštenosti iz napisa, ki so ti ga zalepl na vrata ("Šef parlamentarne protikorupcijske komisije")?

  OdgovoriIzbriši
 18. Vprašanje Kosovi protikorupcijski komisiji:

  Kakšna je verjetnost, da odkrijete korupcijo v primeru, ko zaradi morebitne korupcije v zadevi dragega najema vaših novih prostorov, preiskujete sami sebe?

  OdgovoriIzbriši
 19. Milena - kaj se zgražaš nad Družinskim zakonikom? Zakoni(ki) so vendar namenjeni zgolj beleženju tega, kar se (že) dogaja na terenu . . .

  Turdus

  OdgovoriIzbriši
 20. Vsi ti pojavi vplivanja na medije so nas obdajali v prejšnji, predprejšnji ... itn vladi. Verjetno nam ne uide niti pri naslednji. Mene pri sicer odličnem nastavku, ki ste ga predstavili zgoraj, moti le, da se nekam sumljivo zoperstavljate levici. (Ki to seveda v pravem pomenu niti ni.)
  Vas duhovniki pedofili ne motijo vred z mediji, ki zatuškajo na stotine primerov zlorabljenih otrok? Pa smo poslušali, da so ti duhovniki spoštovane in ugledne osebnosti, prijatelji monogih profesorjev in podobno. Vse je to isto, le da takrat ni bilo vašega bloga. In tako bo ostalo dokler bodo ljudje, ponavljam, ''sumljivo'' polarizirani... Namesto, da bi bili samo ljudje.

  OdgovoriIzbriši
 21. motijo nas, motijo, duhovniki pedofili, vzgojitelji pedofili, sosedjepdofili, motijo pa nas trenutno pripadniki elite, za katere je pedofilija že zastarela zadeva, nič vznemirljivega, ki uživajo v mučenju živali in ki vse skrbnopometejo pod preprogo. Je res da je bil Senica prav tako obgrižen in je zato umaknjen iz javnosti? Je kdo slišal za njegove čudne spolne igrice? Ne moremo odvračati pozornosti od grozovitosti, ki se dogaja v t.i.jet set, s tem, da se zašamo nad duhovniki in nad učitelji. Vsako tako dejanje je vredno vse obsodbe, v konkretnem primeru pa je šlo še za več, šlo je za to, da se je določena skupina ljudi dvignila nad ostale, nad zakone, nad moralo, nad vednote, da se je pozabavala s psi in bi se to še danes, če ne bi ti imeli dovolj. Psi so reagirali v samoobrambi, nato pa bili usmrčeni. Je Miro Senica doniral 40000 EUR gospodu Megliču ali gospodu direktorju Cankarjevega doma. Kakšno pogodbo o zastopanje je dobil za to. Kdo je vse nastavljal ali zlorabljal? Vsa Slovenija govori o intimnem prijatelju Senice, kdo je pisal zakon o istospolnih zvezah, kdo je tako umazan, da ga ni mogoče niti pogledati, ne da bi ti postalo slabo. In njegova spletična, kaj je imela pri tem? Je gledala, je držala, je sodelovala ali je zllivala solze?

  OdgovoriIzbriši
 22. Ali je imel danes Pahor tiskovko po seji vlade, tako kot vsak četrtek? Ali je ni imel, ali da novinarji niso nič spraševali ali pa zgolj niso predvajali posnetkov s tiskovke?
  Precej bedno je, da politiki sami izbirajo, kdaj bodo blagovolili dati izjavo za medije. Oziroma bi stvar morala biti simetrična. Če oni nočejo kadarkoli, potem bi jim morali tudi mediji zapirati medijski čas, kadar se oni želijo promovirati.

  OdgovoriIzbriši
 23. Pahor je bil danes v Bruslju. Novinarji pa so spraševali Pogačnika, Zalarja in Golobiča (zunaj, pri avtomobilu).

  OdgovoriIzbriši
 24. Poleg vse te pasje sprevrženosti me res zanima, kako je lahko "571 objektivnih novinarjev pod pritiskom"?
  So mogoče morali spregledali smrt Zore Roter? Takrat je uspelo , tokrat ne. Umre ženska, zdravnica, partnerica enega uspešnejših zdravnikov, dolgoletna prijateljica Senice, ženska ki jo pozna pol Ljubljane, v znanem kazenskem postopku zaradi napada njenih psov, bulmastifov na g.Megliča. Novinarji pa molčijo. Kako je možno, da ni bilo policijskega ogleda v hiši na Oražmovi? Ženska 50-let, uradno samomor, neuradno padec po stopnicah.
  So mogoče tudi njo v smrt poslali psi, ali morda kdo drug? Ja, kje vse so centri moči, ki odločajo za koga veljajo zakoni v tej državi, za koga so policijski ogledi in za koga niso?

  In raziskovalni novinarji, ali morate raziskovati samo zadeve, ko gre za diskreditacijo političnih nasprotnikov, ali vas teme v katerih gre za norčevanje elit nad preprostim človekom ne zanimajo?

  OdgovoriIzbriši
 25. v predzadnjem vprašanju Kresalovi govorim o "dejstvu", ki pa to ni.
  ko sem to pisal, sem imel na voljo "informacije", ki jih je o stvari dal ven VURS tiste SLSjeve Vide Č. Šp., stvar pa je bila očitno še v funkciji sprenevedanja in prikrivanja - tedaj so, se zdi, še planirali resnico o uglednem zdravniku prikriti.
  včeraj je Janko Goršek Vido Č. Šp. na tiskovni konferenci postavil na laž, policija pa se zdi zaupanja vredna. policija torej JE preiskovala tudi sodomijo.

  .
  ta zapis je recej odmeval in mogoče je celo malo pomagal, da je resnica prišla na dan.
  zdaj je torej zunaj, zdaj je jasno:

  ugledni zdravnik Baričevič, ugledni član ugledne druščine Lions, ki ga je poznala "polovica Ljubljane, večina politikov, vsi umetniki in vsi doktorji",
  je v svoji garaži fukal pse.
  pse je fukal v času, ko se je osebno dotikal uglednih politikov in meniđerjev, pse je fukal takrat, ko je proti HPV cepil mladoletzna dekleta, pse je fukal v času prijateljevanja s predsednikom vlade.
  glede na to, da je s Senico prijateljeval 30 let, je jasno tudi, da je bil ugledni Senica v vsakem trenutku, ko je ugledni Baričevič kadarkoli fukal pse, njegov prijatelj.

  OdgovoriIzbriši
 26. ga. Živec-Kalan in minister za Zdravstvo

  KAKO ZAGOTAVLJATE SPOŠTOVANJE DELOVNO PRAVNE ZAKONODAJE in PREPREČEVANJE KONFLIKTA INTERESOV (med pogodbo o zaposlitvi, ki mora vključevati konkurenčno klavzulo in avtorsko-podjemno pogodbo).

  KAKO BOSTE ZAGOTAVLJALI, DA NE BO VEČ PRIŠLO DO MALOMARNOSTI kot je bila npr. "BOR NAKREP", če morajo nekateri zdravniki delati v nemogočih razmerah po več kot 24 ur, drugi pa lahko "fušajo" po zasbnih klinikah? Ali je bil to glavni razlog za smrt Bora Nakrepa?

  OdgovoriIzbriši
 27. Jaz bi temu uglednemu zdravniku privoščil da ostane živ pogrižen,pa naj z gnusom gleda cela Slovenija-brez cenzure

  OdgovoriIzbriši
 28. Policiji, ki je obravnavala primer:
  ''Kdo je poklical policijo na pomoč?''

  Saj če pokličeš policijo moraš dati svoje podatke, običajno še pokličejo nazaj, da preverijo verodostojnost klica, klic je tudi posnet, tako da to kdo je klical se točno ve!

  OdgovoriIzbriši
 29. Pahorja bi vprašal, če lahko pojasni razliko med kaznivim dejanjem korupcije in dejanjem, ki že ustreza definiciji korupcije, ni pa še kaznivo dejanje. In kakšen odnos ima do enega in do drugega.

  OdgovoriIzbriši
 30. kje so društva proti mučenju živali?

  OdgovoriIzbriši
 31. Društvo proti mučenju živali je (zaradi zaščite dokazov) podalo kazensko ovadbo proti neznanemu storilcu.

  OdgovoriIzbriši
 32. čas je, da malo rekapituliramo.

  zdi se mi, da se stvari normalizirajo. takoj ko se je pokrov odprl, je pritisk padel. tako je tudi prav.

  zdi se, kot da so se novinarji zdrznili, ko sem jih zvito soočil s famozno peticijo, ki je bila njega dni tako popularna, da so jo podpisovale celo "novinarke" Cicibana.
  jaz bi bil najbolj vesel, če bi bila ta afera povod za to, da bi novinarji prišli v stik z nekakšnimi načeli, etiko, kaj jaz vem - in bi se jim začelo fržmagati biti levo ali desnosučni vojščaki. to je ja ponižujoče.

  kot sem garantiral - novinarji so dejansko začeli spraševati, kot se spodobi!
  marsikaj so povzeli dobesedno. določenih stvari pa še vedno ne upajo, ker se jim najbrž zdi nevljudno - da bi o definiciji klientelizma spraševali znane omrežence, ta faza zgleda še nismo...

  .
  Žerjav je v zvezi z njenim članstvom v SLS odgovoril, da Sonja Bukovec zamuja s plačilom članarine.

  Pahor, Kresalova, policaji - vsi so dali jasna, nedvoumna zagotovila, da bodo poskrbeli, da se stvari razčistijo. to verjamem, ker hočem verjeti.

  Vida Č.Šp. pa, tega se ne da ne opaziti, deluje kot nekdo, ki je do vratu v... Ta oseba, tako se mi zdi, pooseblja vse kar je slabega v tem, da SLS okupira kmetijski resor od osvoboditve naprej. kmetijski resor bi bilo zdravo dezomrežiti - ne gre le za Sonjo Bukovec, gre za razne MajerCukove, Vriske, itd. več kot dva mandata je absolutno nehigienično, zato pa mamo takle...
  da so torej policaji kmetom zarubili pasje kadavre, se mi zdi dobra novica.

  policaji so odgovorili tudi na tisto o 2 rešilcih in o tistem, ki naj bi pse držal - tezo o dodatni osebi so zaenkrat zavrnili.
  kakorkoli že, klici na 112 in 113 se itak snemajo, Hrauski pa tudi najbrž ne laže.

  še o informacijski pooblaščenki - zasledil sem, kako se je navduševala nad tem, da je Slovenija ena redkih držav, kjer zasebnost ljudi varujemo tudi po njihovi smrti, kar je izpadlo kot pripravljanje terena za tisti predvideni, konspirativni "razplet".
  na srečo je pokrovko dovolj hitro odneslo, tako da nas varuhinja zasebnosti nima več pred čim varovati.

  eee - Pogačnik pa bo na koncu, zgleda, vendar odletel.

  OdgovoriIzbriši
 33. Ali je imel g. Baričevič urejeno GRADBENO DOVOLJENJE za najslavnejšo garažo v Sloveniji? Kaj meni o tem prizidku njegov sosed, eden pomembnejših slovenskih arhitektov?

  OdgovoriIzbriši
 34. jaz si sicer policiji želim verjeti, hočem verjeti tudi njenim zagotovilom, da bojo stvar raziskali. pustimo jim torej še nekaj časa benefit of the doubt, ko sem stvar že tako namenoma naivno zastavil...

  bi jih pa vprašal:

  kako boste ukrepali proti posameznikom, ki so sabotirali uradni postopek
  (zakaj vendar 2 rešilca, je bila na prizorišču 3. oseba, kdo je gledal skozi okno v 1. nadstropju uglednega hiše, zakaj ni bilo preiskovalnega sodnika, zakaj se je podministrica sprehajala po prizorišču, čigavo spermo ste našli v garaži, kdo je sedel v velikem avtu, ki je pobegnil s prizorišča, zakaj vraga 10 dni molka, zakaj policija ni zahtevala posnetkov nadzornih kamer, ki so to vozilo posnele, ali je res, da so ti posnetki že uničeni,...)?

  se zdi se, da so stvari potekale precej po domače. seveda policiji verjamem, da bo postregla s preciznim in vseobsegajočim poročilom.
  ko ga bomo videli, bo v vsakem primeru marsikaj jasno.

  nadaljujmo pa tu

  OdgovoriIzbriši