petek, 16. marec 2007

Kategorije

Kot sta opazila, se da po novem brskati po kategorijah.
Presedlal sem na novo Bloggerjevo platformo (dolgo sem odlašal), prispevkom dodal oznake in skušal videz bloga približati prejšnjemu (po menjavi štartaš s standardne predloge).
.
Do nadaljnega ostajam na Bloggerju, ki mi (zastonj) nudi iluzijo popolne neodvisnosti.
Kategorije se da drugače poimenovati. Moti me, da se seznam lahko uredi le po abecedi ali volumnu - lahko bi naslove določil tako, da bi se smiselno zložili po abecedi, lahko jih pa enostavno oštevilčim.
Viden števec sem prestavil v sidebar, ker ga pod footer, kot je bil prej, nisem znal spraviti (da se v footer, ampak grdo zgleda).
Arhiv ima po novem bolj kompaktno obliko, klik na puščico odpre meni.
.
Za urejanje videza je po novem na voljo grafični vmesnik, ki je sicer enostaven za uporabo, ampak tudi omejuje. Kodo se da sicer direktno editirati, ampak direktno vstavljanje java scriptov ne prime vedno. Koda je zelo poenostavljena, vse kar narediš skozi grafični vmesnik, pa je označeno kot "widget". Menda se da widgete pisati tudi neposredno, ampak se mi ne da zajebavat.
Po novem imam možnost na blog pripeti AdSense reklame in zaslužiti kak cent. Zanima me, ali bi koga od vaju reklame zelo motile.
.
No, če ma kdo od vaju v zvezi z videzom in organizacijo tega bloga kak nasvet, pripombo ali željo, naj pove, menda se da vse urediti.

7 komentarjev:

  1. Reklame? Knock yourself out. Je počasi že čas...

    OdgovoriIzbriši
  2. Eh, te reklame so itak že vsepovsod, jaz jih niti ne opazim več, tako da, tudi jaz pravim "knock yourself out".

    OdgovoriIzbriši
  3. Hojla zakotny :))

    Cas je za menjavo priporocene strani in za kaksno novo zgodbo o zakotnem slikarjenju.

    Po dogovoru predlagam tole stran: http://www.lamy.de/

    Naj se vidi, kaj je resno oblikovanje in cesa slovenski oblikovalci niso sposobni :))

    MM

    OdgovoriIzbriši
  4. bom enkrat naložil tiste reklame, ja.

    @MM: done, "CAR" ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Hi zakotny :))

    Penkala se ne da kupiti od Lamyja, lahko pa ga kupis of TOZ Penkala. Jebemti, a te moram vedno znova poucevati? :))

    Umetnik, pa ne pozna pisal?

    MM

    OdgovoriIzbriši
  6. Howdy, sveta krava:))

    Aha, torej si boš kupil kuli?

    Jebemti, tole s tabo je preveč enostavno - vsak bebec ve, da Lamy proizvaja kulije in penkala (sskj: penkalo: žarg. nalivno pero: posodi mi penkalo).

    Šund pisatelj, pa ne loči penkala od Penkala?

    .
    ps.
    Če bi rad pisal o zakotnosti, ti lahko odprem temo, poseben prispevek, pa si daj duška (honorarja ti ne dam, lahko ti pa zrihtam ofco s popustom:))

    Povej, ali obstaja slo artist, ki po tvojih visokih standardih ni zakoten? Mogoče Marjetica Potrč, ki je v NY galerijo Max Protetch vpeljala še mladega Tobiasa Putriha? Ampak, Mićo, res si ne predstavljam, kaj bi ti počel z njunimi njujorško (pre)cenjenimi externalijami...

    Trenutno najdražje na svetu prodaja 41 letni milijonar Damien Hirst, ampak tudi ne slik.
    Napiši recimo, kako bi ti obračunal s kekcem, ki bi razpolovljene krave v formalinu skušal za milijone EUR prodajati v zakotni sloveniji :))

    Po mojem mnenju je najboljši slo slikar Emerik Bernard, ampak tvojega koncepta "na vsak način se prebiti iz zakotnosti" namenoma ne jebe, čeprav je precej čez 60.
    Od tistih, ki se jim drugje po svetu še da držati čopič v roki, se pa meni najbolj dopadejo Frojdov vnuk Lucien Freud, Gerhard Richter in recimo Chuck Close.

    lp!

    OdgovoriIzbriši
  7. Mićo tebe bo potrebno naučiti abecedo. Da ti malo pomagam: v naši abecedi obstajajo tudi črke č, š, ž. To so t.i. šumniki in jih pišemo s strešicami. Tvoje pisanje je pol manj berljivo, ker jih ti ne uporabljaš. Sploh pa izpade naravnost smešno, ko berem tvoje misli o slovenskem jeziku. Poskušaj pisati pravilno!

    OdgovoriIzbriši