ponedeljek, 22. marec 2010

Slovenija ima talent

Sinoči so na POP TV zavrteli prvi del, pa sem se žrtvoval za svoja bralca in stvar pogledal.
.
Približno vem, za kaj gre, saj sem občasno spremljal American Idol z žirijo, sestavljeno iz Paule Abdul, nekega Randyja in famoznega Simona Cowella, ko je to pred 2 leti predvajala ena hrvaških privatnih televizij. Tisto je blo prav fajn, priznam.
Lani sem pa na hrvaški RTL televiziji občasno spremljal prvo sezono franšize, Hrvatska traži zvijezdu. Po podobnem kopitu kot POP TV je stvar že prej izvedla hrvaška Nova TV, ampak tistega ne lovim. Naslov je bil SuperTalent.
.
Hrvatska traži zvijezdu je pevsko tekmovanje, kot American Idol. In Hrvati so naredili dobro.
Predvsem je žirija, sestavljena iz neke bejbe, nekega Cetinskija in nekega Lisice (ki je do vratu vpleten v rabote slovenskega SAZASa), imela prezenco. Med člani je obstajala, kako bi rekel, kemija. Ma - lanska komisija (letos so baje zamenjali bejbo) je funkcionirala vsaj tako dobro, kot sam original!
Potem je pa tu še malenkost, da je nekaj kandidatov dejansko znalo peti.
.
Slovenija ima talent je zato precejšnje razočaranje. Čakarmiš je v vsakem pogedu car, ampak v žiriji zvodeni. Tudi tisti, ki je nekoč v Anteni pisal Zaupne besede, me je precej razočaral - pričakoval sem brezobzirnega cinika s prefinjenim okusom, tale pa se kar prehitro navduši... No, in potem je tu še neka kao znana bejba, za katero sem prvič slišal, ki pa sploh nima nikakršne prezence. Žirija pa predvsem kot tim ne funkcionira - med njimi ni kemije, nekam nekarizmatično in izgubljeno deluje ta komisija...
Ko sem gledal tekmovalce, me je bilo v dno duše sram pred Hrvati. Mater se bojo delali norca iz Slovencev. Adijo Savudrijska vala... Razen dveh izjem - fantiča z emo frizuro in nebeško lepim imenom, ki je po svoje zapel Claptona, in nekega 22-letnega očeta 7 otrok, ki je takorekoč prekosil Tošeja.
Saj - mogoče se jih bo pa enih par vendarle našlo...
.
Glavni problem je pa v tem, kako je oddaja zmontirana skupaj. Zvok je na sploh slab in čuden, zelo moteča je vsiljiva glasbena podlaga pod kandidati, ki nima z njihovim početjem nobene zveze, predvsem je pa strašno zanič zrežirano in zmontirano. Nekonsistentno, nekateri kar padejo mimo, čeprav so dobili "Ja", drugi imajo nesarozmerno preveč minut... Pogrešam standardno obravnavo vseh, ki se režiji zdijo vredni omembe - prihod, pogovor, nastop, ocena. Paciente pa se da v skupinah zmontirati v krajše "videospote". Ne steče, skratka.
POP TV, poglejte na RTL, kako se to dela!
.
Dajte nam, POP, raje Zrneca nazaj!

5 komentarjev:

  1. Boglonaj, da se tako žrtvuješ za svoja bralca.
    Sam namreč zadeve nisem in ne mislim spremljati.

    OdgovoriIzbriši
  2. Oddajo sem si pogledal preko spleta. Pritrjujem kritiki glede žirije in montaže.Tudi samopredstavitve bi lahko vsebovale kako besedo več. Oddaja je kljub temu zabavna in vredna ogleda. Greh bi bil zamuditi moškega s kvačko. Na posebni spletni strani oddaje je na ogled še nekaj talentov, na primer deklica, ki besede govori nazaj, vendar se v oddaji (se mi zdi) ne pojavi. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. vidiš, pametno. tega se ti ne splača gledat.

    OdgovoriIzbriši
  4. @ervinator:
    zgleda da sva istočasno pisala, moj prejšnji komentar je seveda namenjen comicsfanu.

    no, jaz mislim nasprotno - greh je bilo videti moškega s kvačko.

    OdgovoriIzbriši
  5. Nekaj je narobe z odnosom do takšnih ljudi, recimo jim preprosti – če ti je greh videti takega pojavo, ki je na stolu počel nič oziroma kvačkal. Meni se je zdelo naravnost šponsko, da se je prišel pokazat. Saj se je tudi sam zabaval, in se bo na ta račun še večkrat.

    OdgovoriIzbriši