petek, 31. marec 2006

Pomisleki

Odgovor na vprašanje iz tega prispevka je padel 11. marca. Sloba je potemtakem nehal biti aktualen, preden je razpadla tista maska.
*
Ob volitvah v Belorusiji se je veliko govorilo o "zadnjem evropskem diktatorju". V naših medijih pa nisem zasledil malenkosti, na katero tu spominjam:
Natanko pred 2 letoma je Lukašenko
smučal na Krvavcu! Nekdanji predsednik Kučan ga je sprejel celo na protokolarnem Brdu! Da pa vse skupaj ne bi bilo preveč nerodno, so se zmenili, da je bil uradno samo na povsem zasebnem obisku pri direktorju Rika.
*
DJ Pavlič je odstopil po pičlih 3 mesecih. V primerjavi z Mrkaićem je resda dolgo zdržal, (se je pa tudi pustil zelo dolgo prositi, preden je privolil v ministrovanje). No, jaz verjamem, da iskreno, pošteno prepričanje hitro trdo udari ob umazano politično realnost. Za razliko od zagnanih novinarjev pa tistim govoricam ne bi nasedel - prej verjamem, da so jih lansirali iz krogov delodajalca, zraven pa ponagajali še Simonetiju, ker si je po tistem šušmarjenju z Mercatorjem (in Delom) drznil podvomiti v brezmadežnost škafarjev. Hja...
*
Ukrajina. Naučili smo se, da je oranžna kratke sape. Ves kredit, ki si ga je (nekoč lepotec) Juščenko, zastrupljen in iznakažen nabral pri predsedniških volitvah, je izpuhtel. Prorus Janukovič je na tokratnih, poštenih parlamentarnih volitvah, krepko zmagal. Za njim je lepa tajkunica Timošenkova, Juščenko pa je povsem popušil. Julijo, ki jo je pred meseci pognal iz vlade, bo moral po novem ponižno ubogati. Hja...
*
Afganistan, posttalibanski. Reveža, ki je pred leti prestopil h krščanstvu, je ovadila družina in mu grozi smrt. Po mednarodnih pritiskih na Karzaia so sojenje opustili, češ da je Abdul R. nor, azil pa mu je ponudila Italija. Kljub vsemu se človek sprašuje, kak smisel ima, da 49 slovenskih vojakov prodaja glavo pri vzdrževanju "nove, demokratične" afganistanske ureditve. V čigavem imenu pošiljajo slovenske vojake branit šeriatsko pravo? Ki očitno ni kompatibilno s svobodo veroizpovedi kot eno osnovnih človekovih pravic? V mojem že ne. Sekularizirajmo!
*
Samo še to, ne morem da ne bi: SOF.
Cvet slovenskih reklamarjev hara po Portorožu, kovačeva kobila pa še nikoli ni bila tako bosa. Tisti astronavt, lepo vas prosim, na idiotski gradient podlagi!
Bedasta utemeljitev "celostne podobe" letošnjega SOF-a je ravno tako osnovnošolsko za lase privlečena, kot njena grafična izvedba. Sramota!

3 komentarji:

  1. sekularizirajmo!! jest sem za!

    a propos SOFu: meni je že od vsega začetka tale SOF malček brezvezen, huh, samozadosten. namreč, vseskozi imam občutek, da so se fantje in dekleta sami izmislili en festivalček, kjer si bodo edendrugemu peli hvalnice. letošnjega "žal" ne spremljam, vendar se mi zdi, da se kvaliteta rapidno zmanjšuje. samo plakate je treba pogledat. hough.

    welcome back :D

    -sv3

    OdgovoriIzbriši
  2. Malck ti je uslo, Juscenko ni v Belorusiji.

    Pa prav zaradi tebe sem sel gledat tistega neumnega astronavta in je res brezveze. Ampak iskreno ne vem, zakaj se tisti podlagi rece gradientna. Pricakoval sem kaksen tak gradient, kot ga prdnes ven v Photoshopu.

    OdgovoriIzbriši
  3. lapsus, seveda Ukrajina. sem popravil, hvala.

    OdgovoriIzbriši