torek, 8. marec 2011

Mladinamit - vaje v slogu

Pred par dnevi je uslužbenec največje vladne stranke, ki skrbi za njen PR,
"na svojem fejsbuku" primerjal Grimsa z Goebbelsom.
Mladina ga je nemudoma podprla s takim duhovičenjem:
.
.
Po tem je predsednika Društva novinarjev Slovenije ogorčeno oštel predsednik zares najmanjše vladne stranke, nekako v smislu, če povzamem:
"Ne diraj mi sestrićnu, ćeprav je poroćila SDSovca!", svoje odprto pismo pa je zaključil z neusmiljeno konstatacijo, da ne pričakuje ničesar.
.
Repovž je pa na vse to povedal, čvrsto in neomajno, kot pritiče borcu za pravico:
"Politiki sami izpostavljajo svoje otroke, in prav na to zlorabo smo mi opozorili."
.
Največja opozicijska stranka, ki računa na 50+, pa je vse skupaj modro in spravljivo komentirala takole:
"Tokrat je v svoji vnemi, da ustreže pozivu predsednika Türka po obračunu s SDS, (Repovž) začel obračunavati tudi z otroki naših poslancev. Tega ne bomo dopustili. Če ne bo ukrepala pravna država ali lastniki Mladine, se bomo zbrali pred uredništvom in sami zaščitili naše dostojanstvo", karkoli že to pač pomeni.
.
Hja...
.
Vaje v slogu
.
Nekoč sem prebral knjižico Raymonda Queneauja, kjer isto trivialno situacijo preigra na 100 načinov - pa sem tule še sam poskusil, če bi znal "opozarjati na zlorabo otrok v politiki" na tako genialen način, v tako svobodomiselnem, libertarnem duhu, tako izjemno inteligentno, a hkrati ne žaljivo - kot glavni piarovec naše vladajoče stranke in kot visokonakladna revija Mladina, ki ji šefuje sam predsednik Društva novinarjev Slovenije.
Spodaj prilagam svoj skromni poskus (in se hkrati vsem zlorabljenim otrokom slovenske politike najiskreneje opravičujem):
.

4 komentarji:

  1. Ha, ha, ha, Peter, ti pa res znaš duhovičiti! :))))

    Na Primorskem imamo spet sonce, torej pošiljam tebi in tvoji družini lep, sončen pozdrav :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Et tu, Peter ?

    Spomni se na "Matildo" in vsestransko potvarjanje ter sprenevedanje.

    Njega dni si cenil objektivnost in poštenost. Si obupal ?

    OdgovoriIzbriši
  3. nad slovensko politiko sem obupal, ja. že takrat, kasneje pa sploh.

    tale zadeva je pa pač absolutno neokusna, pika.
    enako neokusna je, kot tista Vehovarjeva kolumna zadnjič v Financah, "kri je v zraku", "ljudje razmišljajo, da bi šli pobijat svoje otroke" in take - če ne še bolj.
    takrat sem na forumu Financ pod tisto kolumno v komentarju omenil Goebbelsa, ki je edini, za katerega iz glave vem, da je bil kdaj v takih težavah, da je ocenil, da bo za njegove otroke bolje, da jih zastrupi, kot da padejo v roke Rusom. in sta z ženo takrat v Hitlerjevem bunkerju sredi Berlina vse potamanila, potem pa še sebe. edini otrok, ki je preživel, je bil njegov posinovljenec, ženin sin od prej, ki ga takrat ni bilo zraven - in ta je še dolgo po vojni živel relativno normalno življenje.

    reči hočem, da Goebbels ni le nacistični propagandist, Hitlerjev zaupnik in velik zločinec - ampak tudi človek, ki je umoril svojih 6 nedolžnih otrok.
    in postaviti fotografijo družine politika, z malimi otroki vred, pa če je ta politik kakemu Sarkiću še tako mrzek - skupaj s fotografijo Goebbelsove družine - je BOLANO.
    še posebej bizarno je pa dejstvo, da je Sarkič človek, ki se smuka v neposredni bližini predsednika vlade, Grega Repovž pa sam predsednik Društva novinarjev Slovenije.

    iz te žalostne epizode slovenske politike, slovenskega novinarstva, in piara največje vladne stranke - je delikatno duhovičiti.
    zato sem, po zelo tehtnem premisleku, v svojih primerih uporabil le take kombinacije, kjer 'otroci' nikakor niso politično nedolžni. to je menda razumljivo iz vesolja.
    glede Friderike, čeprav ni 'politik', sem pa presodil, da je, vsaj dokler je njena hči ministrica za notranje zadeve, njen kazenski primer pa hkrati še vedno 'deponiran' v Postojni - javna oseba.

    a se da ta odgovor razumeti?

    OdgovoriIzbriši
  4. Dobro povzeto kot opomin ostalim in nam v razmislek

    OdgovoriIzbriši