petek, 28. maj 2010

Arbitraža

Tole sem zadnjič narisal, na naslovnici je pravkar objavil tednik Demokracija.
Kar se mene tiče, je risbica namenjena predvsem kratkočasenju in izvabljanju smehljajev. Zanimalo me je tudi, ali znam na določeno temo proti mezdi korektno izpolniti naročilo. No, najbolj me pa seveda zanima, ali kdo zapopade poanto tudi brez posebne razlage.
(Risbica seveda nikakor ne prejudicira izida referenduma, niti izplena iz morebitne arbitraže.)

6 komentarjev:

 1. Je poanta demagoška? Če si predstavljam, da je spodaj-zadaj Piranski zaliv s Savudrijsko valo, se mi zdi, da gigantsko drevo stoji nekje pri Savudriji oz. pri hrvaškem Kempinskem. Potemtakem bi morali na sliki videti vsaj obrise marine Portorož, če že ni solin in školjčišč. Vzhodno nebo je pa tako svetlo, kot ob zori. To pomeni, da sta Jadranka in Borut na veji žagala vso noč. Imata torej afterparty? Chill out?

  OdgovoriIzbriši
 2. hahaha

  Bravo za avtorja. :)

  OdgovoriIzbriši
 3. @Bimbo:
  eh, karikature so po definiciji demagoške, celo če jih nariše "nevtralni" Franco Juri ;)
  zemljepisno si pa čisto deziorentiran, ali pa sem sam slabo opravil in je zato tovrsten feedback zlata vreden, da bom drugič bolj jasen. zemljevid sem snel z GoogleEarth, na njem natančno označil točko T5 in ga potem spravil v perspektivo. pod rdečimi čeveljci se torej nahaja ves Tržaški zaliv, pod njim pa je vogal Istre s celotno Savudrijsko valo - sem mislil, da se to razločno vidi.
  drevo, če že, bi imelo korenine nekje na Siciliji, ampak analiziranje v to smer sploh ni bilo predvideno - drevo stoji v imaginarnem prostoru, tam je pa le zaradi veje, ki jo skupaj žagata. belo ni nebo, ampak horizont, ki je pobeljen zaradi, se pravi, zračne perspektive, predvsem pa ne gre za vzhodno, pač pa za navadno severno nebo ;)
  party pa je še vedno tipa before, ne after ;)

  OdgovoriIzbriši
 4. Peter, noben Juri ne more biti nevtralen. Bil je nekoč Juri Muri, ki se je v Afriki bratil z neuvrščenimi, a to ni isto. :-)
  Zalivsko umestitev sem malo privlekel za lase, ker sem pač, morda demagoško razdražen, skočil na prvo žogo. Je pa tvoj opis produkcijskega postopka zanimiv.
  Nebrižnost pri tako napetih zadevah kot je meja med dvema nadvse prijateljskima državama ni prav dobrodošla. Čeprav tega nisi predvidel, bo za arbitražo morda ključnega pomena, kje bo Pahor padel v morje. Najbolje bi bilo, da splava nekje pri otrantskih vratih in nam do konca mandata oz. arbitražne sodbe tam drži vstopno-izstopno točko alias junction. :-)

  OdgovoriIzbriši
 5. Zdravo,

  Ste v kakšnih finančnih težavah? ali potrebujete posojilo po zelo nizki obrestni meri za izplačilo računov in začetek novega življenja, vaša pomoč je pri vašem vratnem koraku, da smo vam pomagali pri upravljanju EAGLE HOME MORTGAGE posojilodajalcev, na: (eaglehomemortgage001@gmail.com) za enostavno in zanesljivo posojilo, nudimo posojilo v višini 3% posameznikom podjetjem in podjetjem, ki so v finančnem razredu in potrebujejo pomoč. vaš položaj se lahko spremeni tudi vaša podpora je naša skrb.

  Najlepša hvala
  Gospa Lola Daniel

  EMAIL: eaglehomemortgage001@gmail.com

  OdgovoriIzbriši