torek, 22. januar 2008

Ehjavec

kaj je s temi ljudmi?

kje je zdaj udarna novica:
"OBRAMBNI MINISTER NATA GROZI Z UMOROM!" ?

Če je Marko štrovs upokojencem zatrdil, da se nimajo česa bati, in to v neformalnem pogovoru nerodno podkrepil s tisto primero, za kar se je po tem, ko so iz izrezanega 11 sekundnega posnetka naši "strokovni" novinarji tendenciozno sfabricirali takorekoč "uradno izjavo vlade", opravičil - je tole vendar nekaj drugega.

Tu obrambni minister države na lastni tiskovni konferenci ničkaj neuradno, ampak zelo jasno, gromi:
''Če bi bil jaz minister, bi se mu (Štrovsu) Matilda zagotovo zgodila!"

Se bo opravičil? Se bo posipal s pepelom? Ga boste odstavili? Menda je tak človek zrel za eno dobro 10-dnevno gonjo in blatenje, a? Novinarji, če bi blagovolili Erjavca obravnavati po enako visokih standardih, kot ste jih uveljavili pri medijskem linču Marka Štrovsa, je tu vendar naslednja velika ZGODBA!

aja, tale ni pravi? direktiva je bila drugačna? hm...

.
p.s.:
V parlamentu so pravkar soglasno potrdili zakon o precejšnjem povečanju najnižjih penzij in otroških dodatkov.
Najnižje pokojnine se bodo povečale za skoraj 9%. Po novem v Sloveniji upokojenec, ki živi samo od pokojnine, ne more dobiti manj kot 403 eur/mesec.
Predstavil ga je avtor, Marko Štrovs, vendar pa začuda niti najmanjšega kadra o tem niso objavili ne na RTV Dnevniku, ne na PopTV 24 ur, ne na Svetu na kanalu A. Hecno je, da so Širclja, ki je, na isti seji, pred tem predstavil spremembe pri dohodnini, na veliko posneli.
.
Povezani prispevki:

2 komentarja:

  1. evo, zdaj so bili še Odmevi. če ostajamo pri isti seji parlamenta:

    davčne olajšave:
    Širclja so posneli lepo od blizu, izpred govornice, in ga pustili da je povedal par stavkov.

    penzije in otroški dodatek:
    Marka Štrovsa so posneli od daleč, z vrha (najbrž z balkona) tako, da mu je močan reflektor svetil na plešo, slika pa je bila povrh zrnata, zabrisana.
    posnetek je trajal 3 sekunde, v katerih je povedal, da se bodo pokojnine povečale za 3,4%.
    naslednjega stavka, v katerem pove, da se bo poleg tega varstveni dodatek (k najnižjim penzijam) povečal za 5.2%, niso pokazali.

    profesionalno, ni kaj:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Cenim vaša prizadevanja, da razsvetlite vsaj malo teme v izpranih glavah žrtev politikantske demagogije, ki prevladuje v slovenski politiki in "njenih" medijih.

    Z vso podporo, lpm

    OdgovoriIzbriši