četrtek, 20. september 2007

Taser

Zdi se mi, da bi se marsikomu zdelo popolnoma samoumevno, če bi se kaj podobnega zgodilo med Bushevim nastopom. Ker se je zgodilo med Kerryjevim, se marsikdo počuti trapasto. Tudi jaz, ki pa sem baje itak levičarsko indoktriniran.

Iz filmčka se lahko naučimo, da ni dobro spraševati preveč na dolgo - bolj se splača na kratko.

Tudi ni dobro opozarjati na neprijetno resnico (čeprav je Kerryjev kolega za nekaj podobnega nedavno dobil oskarja) - bolj se splača biti krotek in prijazen.

Študentje pa se lahko po zgledu floridskih predvsem naučijo, da je treba, ko njihovega kolega zgrabi 35 debelih policajev, sedeti lepo pri miru, biti tiho in zaploskati policajem. Za svobodo govora pa demonstrirati dan kasneje.

Je pa iz filmčka lepo razvidno tudi, kako se uporablja tista mašina, ki jo uvaja, če je še ni, slovenska policija. Pomislite, kako trda bi predla 35 debelim policajem, ko so tiščali ob tla sitnega študenta, če jih ne bi grela topla zavest, da imajo taser! Ko so študenta nabili z volti, je bil sicer še nekajkrat bolj glasen, je pa res, da jim ga ni več bilo treba potiskati, ampak so ga morali le vleči. Ne smemo pa tudi pozabiti, da je bil naslednji dan, ko so ga izpustili iz aresta, nevarni, zgovorni študent, povsem tiho.

6 komentarjev:

  1. sicer zanimiva novica..ampak me dosti bolj vlečejo oz. kar požiram tvoja pisanja o urbanizmu, arhitekturi, zgradbah..tako, da bi prosil še za kakšen članek, kolumno, spis..

    OdgovoriIzbriši
  2. Se pridružujem mnenju prvega komentatorja !

    OdgovoriIzbriši
  3. poletje je bilo v znamenju DIY.
    kmalu.

    OdgovoriIzbriši
  4. Hej, pozerček, sem že skoraj pozabil nate. Kako gre kaj prodaja tvojih subvencioniranih neumnosti, ki jim bojda praviš umetniška dela, na mednarodnih trgih? A te lahko kaj kmalu pričakujemo v galerijah na ameriški strani Atlantika in zakaj ne? :))

    MM

    OdgovoriIzbriši
  5. Eh, prijateljček, glede na to, kako švoh me zastopaš čez lužo, resno razmišljam, da bi se raje lotil ometavanja fasad :))

    OdgovoriIzbriši
  6. http://www.google.com/search?q=kerry+taser+hoax&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:sl:official&client=firefox-a


    Skratka - gre za nategancijo.

    OdgovoriIzbriši