torek, 06. december 2011

Najsodobnejša umetnina v duhu časa


Za jutrišnjo novoletno dobrodelno dražbo v galeriji Hest sem v nedeljo naslikal tole umetniško sliko.
Preden sem se lotil umetniškega likovnega ustvarjanja, sem skušal kar se da začutiti aktualni trenutek in ustvariti kar najsodobnejšo umetnino, ki bi subtilno odražala samo bistvo duha časa.
Po tehtnem premisleku sem likovno kompozicijo zasnoval tako, da je na krvavo-komunistično ozadje komplementarno postavljenih nekaj prijaznih modrih, rumenih in belih likovnih entitet, ki s pomočjo strateško umeščenih linijskih potez zelo tehtno odsevajo vrednote in energijo aktualnega trenutka.
Umetniška slika predpisane velikosti 14x20 cm mi je odlično uspela, pa sem se proti večeru jel predajati navdušenju nad svojim likovnim delom.
.
Ampak točno ob 20:00 istega dne sem nekako začutil, da se je duh časa nenadoma popolnoma spremenil. Tako zelo, da se je spremenila tudi sama paradigma najsodobnejše likovne umetnosti. In nemudoma sem začel iskati tehten umetniški odgovor na najnovejšo likovno zagato. Ampak naj se neskromno pohvalim, da mi je rešitev uspelo najti še istega večera.
Kot je razvidno s priložene fotografije, sem likovno-umetniški problem uspel vehementno rešiti z nekaj skrbno odmerjenimi linijskimi potezami v beli barvi, ki sem jih, kot pandan vsebinski spremembi umetnostnega trenutka, z mirno, izkušeno roko, drzno plasiral na sam desni rob likovne površine.
Zadovoljno ugotavljam, da mi te umetniške slike ni bilo treba zavreči, saj mi je z brihtno umetniško intervencijo - koraku časa uspelo parirati.

4 komentarji:

 1. Peter, tako dolgo te nibilo, da sem te že odstranil z zaznamkov. Najprej sem se razveselil, sedaj pa ko sem prebral zapisano, menim, da potrebuješ še nekaj časa. Vzemi si ga.

  OdgovoriIzbriši
 2. Genialno! Tudi jaz sem se razveselila, da si spet med nami, ker novembra sploh nisem več čekirala, kaj počneš na blogu... sem pa videla tvoj genialni čivk o KK in cca 126 lajkih na enega volivca :)))

  OdgovoriIzbriši
 3. @ivan:
  če ne zameriš - zamalo se mi zdi, da je SDS zapravila praktično dobljeno igro. če se nekateri ob tej blagi pikrosti ne zmorejo niti nasmehniti, pa je poraz itak vzgojen.
  jaz sem se sposoben pohecati iz marsičesa, tudi iz SDS "rumenega sonca in modrega neba".
  smijehom tugu pokrijem ;)

  @Anonimni:
  twitter me je zagrabil, fajn zadeva.
  vabljeni! :)

  OdgovoriIzbriši