sreda, 17. marec 2010

Trenutek resnice

Predzadnjič ko sem preveril, je bila naša republika žrtev permanentnega posilstva. Pravkar sem se spet ozrl naokoli in ni treba biti ravno rocket scientist za ugotovitev, da se gang-bang nadaljuje.
.
Goršek je zadnjič prijavil, da jih preiskovalni sodnik zelo redko počasti z obiskom na prizorišču zločina. V par 100 primerih pasjih ugrizov ga ni bilo niti enkrat.
V isti sapi je povedal, da je razumljivo, da so KK nemudoma obvestili o pasji zadevi. Češ da je je šlo ja za izjemno zadevo, kjer je oseba celo izgubila življenje.
.
No, zdaj je povsem jasno, papirji so zunaj - da policaji tožilstvu niso predstavili okoliščin zadeve. O vsebini garaže je preiskovalni sodnik izvedel šele 5 ur po tem, ko so svoje delo začeli policaji.
Ker smo vsi videli neko podministrico Sonjo Bukovec, kako se hkrati s policaji, še v večernem mraku, sprehaja znotraj zavarovanega območja, in njen pogovor z B-jevo sestro o telefonskem pogovarjanju z Mirotom, mene par stvari zanima:
- Kako da je policija KK obvestila le zaradi "minorne zadeve pasjega ugriza", če pa je Goršek povedal, da v takih primerih stvari niti preiskovalni sodnik ne obišče?
- Ali je Policija KK obvestila tudi o tistih okoliščinah, ki so namigovale na sum kaznivega dejanja (posiljevanja psov)? Če da, zakaj ni hkrati ali prej o tem obvestila tudi tožilstva, da bi imel preiskovalni sodnik pravno podlago za prihod?
- Če ima KK privilegij, da jo Policija sproti obvešča o posameznih zadevah - do katerega kolena po sorodstveni ali prijateljski liniji je ta privilegij zagotovljen?
- Če KK določeno zaupno zadevo izda Mirotu - je to zakonito ali zloraba pooblastil?
- Kakšna je to država, če se po prizorišču mirno sprehaja neka Sonja Bukovec, preiskovalnega sodnika pa od nikoder, pa če na prizorišče telefonari Miro, najbrž ravno v zvezi z zadevami, ki jih je Policija zamolčala celo preiskovalnemu sodniku?
- Ali obstaja kakršnakoli pravna podlaga, podzakonski akt, zaupna uredba, karkoli - ki določa, da je treba o stvareh, v katere je vsaj posredno vpleten, še pred preiskovalnim sodnikom - obvestiti Mirota?
.
V kontekstu Zalarjevega spora z BB - seveda pričakujem, da se bodo slovenski novinarji nemudoma zapodili med zgoraj omenjene akterje in stvari pojasnili, na veliko veselje našega naroda in njegovega zaupanja v pravno državo.
.
Če bi bilo odvisno od mene, bi pa zaradi podobnih primerov najraje inštitucionaliziral oddajo Trenutek resnice z Jonasom vred. Zadnjič sem jo gledal, ko je bil na stolu prvorazredni (resnično, sploh v primerjavi s siceršnjimi, ž klasnimi kandidati) tekmovalec Artur Štern. Podlegel je pri vprašanju na temo zaupanja LaToyi v zvezi z vzgojo njegovih otrok. "Razum" je govoril eno, telo pa je izdalo resnico, bilo je zelo poučno.
Se vam zdi, da so nekateri ljudje tako izvežbani v laganju, da verjamejo že sami sebi? Ni panike, le svoj Trenutek resnice morajo dočakati.
KK, upaš?

4 komentarji:

  1. A se ni pogovarjala sestra, ne podsekretarka? Sicer pa ne rabiš detektorja laži, dovolj je, da opazuješ body-language - praskanje po nosu - tega je bilo v nižjih rangih precej v zadnjih tednih. Jasno, politiki in pravniki znajo poskrbeti, da so roke pri miru.

    OdgovoriIzbriši
  2. če se prav spomnim, sta se pogovarjali o tem, če je na telefonu Miro, ne da se mi tistih posnetkov pregledovat, mam dost. sem pa zdaj mal drugač tist stavk formuliral, tenx.

    bistvo je v tem, da se niso policaji pogovarjali o tem, "če je preiskovalni sodnik že prišel", ampak se je tam pogovarjalo v smislu, "če je Miro že klical".

    vse na detektor laži, potem pa v prime timu z Jonasom skozi vprašanja! :))

    OdgovoriIzbriši
  3. Dodajam vprašanje: Ali so policisti povedali preiskovalnemu sodniku, da je žrtev še tik pred smrtjo naga skakala po dvorišču, s spuščenimi gatami in dildojem okoli pasu, za njo pa trije podivjani psi, ki so na klic sosede pritekli k ograji in se mirno usedli?

    Btw., na posnetku Sveta na Kanalu A Dea Baričevič vpraša Sonjo Bukovec: "Miro je! Kaj čem reč?"

    OdgovoriIzbriši
  4. Vrhovni policaj je tudi izjavil, da na kraju dogodka ni bilo in ni nobene kamere, ki bi lahko posnela dogajanje!
    v javnosti velja, da je kamera za opazovanje prometa montirana na križišču Tržaške ceste in Oražnove ulice. Kako, da policija tega ne ve?
    In dalje , se govori, da je posnetke tistega dne nekdo zbrisal prej, kot je to s protokolom določeno. Ali je to res? Kdo je zbrisl posnetke? Zakaj jih je zbrisal prej prden se je iztekel čas za izbris?
    Podobnih vprašanj se bo še nabralo. In šele, ko bodo vsa odgovorjena in pojasnjena, bo lahko g. Goršek na tiskovni konferenci izjavil: Afera Baričevič je za policijo zaključena!

    OdgovoriIzbriši