ponedeljek, 3. december 2007

Vroči stol #2

Vodušku je končno uspelo narediti zanimivo oddajo!
.
Prijetni Frankl s skandinavskimi lastniki, umirjeni Gerič, kolerični Markeš, ki si ne pusti srati po glavi, nesrečni Šurla z Maga, arogantni gimnazijski maturant Repovž, ki je zadnjič kupil za 200 000 evrov Mladine, omadeževani "Janšič", ki je skušal povzdigniti svoje kratko urednikovanje Delu, v "duhu" sta bila vseskozi prisotna gromoglasni odvetnik Zdolšek in bog-i-batina ASK, oddajo pa je "vodil", skozi RTV edini predstavnik vlade, Vodušek.
.
Markeš se mi po svoje dopade - izraža se zelo jasno, glasno, argumentirano in izredno artikulirano. Na splošno pa preziram koleričen značaj - vulgarna gestikulacija, vpitje in sploh vzpostavljanje gostilniškega auf-bix! vzdušja - no, oddajo je to vsekakor naredilo zanimivo.
.
Če zanemarimo to, da je Markeš Voduška spravil v stisko, je glavni presežek sinočnje oddaje vzpostavitev nekakšne, nalašč bom uporabil omadeževano besedo, sproščenosti.
Lokalnim zvezdnikom novinarstva in urednikovanja namreč vsekakor mnogo bolj pritiče, da se med sabo javno konfliktno soočijo in se v javni zavesti vzpostavijo kot osebnosti z različnimi zgodovinami, načeli in značajskimi potezami, kot pa da se, skupaj z "novinarji" Cicibana, kot ovce vpisujejo v brezoblično druščino petstoenainsedemdesetih.
Če je po burnem novembru kaj postalo jasno, je to dejstvo, da so podpisniki zgrešili naslovnika. Berlusconizacija slovenskih medijev se je zaključila že davno pred podpisovanjem - in Berlusconi ni vlada. Repovž, pošlji Zgago nad Šrota in Petana, če se ti še da zdaj, ko je Mladina lastniško konsolidirana. Glavni uredniki, ki žal nimate možnosti sodelovati pri podobnih menedžerskih odkupih, pa se boste morali pač soočiti s tem, da se po letošnjem burnem novembru nikoli več ne bo dalo prikriti, da (bo)ste vedno izvajalci politike lastnikov.
.
Ampak izgleda, da stvari v resnici še vedno razume le Frankl.
Lahko noč.
*
Vroči stol, prvič - objavljeno, ko je Vodušek še kao nameraval konkurirati Stankoviću.
Duhovičenje - objavljeno, ko je Delu še direktoroval Slivnik in že urednikoval Markeš
Kresanje - objavljeno po pivovarskem popolnem prevzemu Dela, tik preden je ASK uradno prestopila
Sobota, Delo, Bog, Pečenka - objavljeno, ko je Delu urednikoval "Janšič"

Ni komentarjev:

Objavite komentar