torek, 8. maj 2007

Ekskluzivno!

Dobro obveščeni Mićo ekskluzivno za oslikarstvuinšečem
iz zakulisja Svetovne banke
.
Mićo: "Ta bejba ni nič kaj hot!"
.
Ko bušijem pojema sapa, ko je četica, ki je hotela zavladati svetu, že skoraj izpuhtela (najprej je odletel nedolžni Powel (ki je tako dobro lagal, da je že pred nastopom v OZN prepričal Rupla), odletel je Aschroft, nato so odslovili simpatičnega Rumsfelda (ki si je, kar ni dovolj znano, med drugim dobro omastil prste s prodajo Tamifluja ob tisti svetovni paniki s ptičjo gripo), zelo konservativnemu podpredsedniku Cheneyu je najprej ponagajala lezbična hčerka, potem pa je z zelo kvalitetno puško Perazzi ustrelil prijatelja v prsi in obraz (o čemer smo že pisali), glavni, Karl Rove, pa se je pa pred kratkim s plesom in petjem samouničil), smo se v uredništvu oslikarstvuinšečem, posebej za svoja bralca, odločili o dogodkih v zakulisju spravljanja Wolfowitza iz prve bojne linije v varni pristan Svetovne banke povprašati zvestega korespondenta Mićota.
.
Tu torej jedrnato navajamo krajši intervju (v celoti je objavljen tule) s svetovno znanim ekonomistom, popularnim pisateljem in velikim estetom Mrkaićem, kjer nam velikodušno podaja svoje mnenje o v Libiji rojeni gospodični Rizi Shaha, nemara (čas bo pokazal) kar Gadafijevi špijonki:
.
oslikarstvuinšečem:
... tvoje mnenje v zvezi z Wolfowitzem in njegovo bejbo?
Mićo Mrkaić:
...(Wolfowitz, op.ur.) se je po moje zrtvoval za bejbo, ki ni nic kaj hot.
.
Uredništvo oslikarstvuinšečem lucidni analizi pritrjuje in ameriškega korespondenta v nesebičnem boju z mlini na veter še naprej čvrsto podpira.

5 komentarjev:

  1. Zakotny, daj ne kazi tako ocitno svoje provincialnosti in nehaj mesati Svetovno banko in Mednarodni denarni sklad (MDS). Moj "varni pristan", kot temu pravis iz varnega stanu subvencioniranega in dokaj neuspesnega umetnika, je namrec MDS, ne pa Svetovna banka, kot napacno pises.

    Da o tem, da si napacno sklanjal moje ime, sploh ne razpredamo, ti veliki slavist in neuspesni umetnik Peter Veliki :))

    MM

    OdgovoriIzbriši
  2. - sveta krava, najprej se zahvali, da sem te velikodušno označil za "dobro obveščenega" in ti naredil prispevek v slogu Libertarca, cepjen na Direkt - potem pa se nauči brati!

    - jaz govorim o Svetovni banki kot "varnem pristanu" Wolfowitza, ti pa spet vidiš sebe. ali ti moram jaz dopovedovati, da si statistik na IMF?
    povej torej sam, "dobro obveščeni", kako daleč narazen sta obe inštituciji, da nam ne bi mogel postreči s kako anekdoto iz zakulisja?

    - še to: strinjam se le, da Riza "ni hot", ne pa tudi, da bo Wolfowitz trajal še pol leta. živi bili, pa videli.

    - domača naloga: naštej še nekaj bušijev, ki so mrknili!
    ali pa vsaj opiši odziv na pravkar izdane spomine skesanca Teneta :))

    OdgovoriIzbriši
  3. Zakotny, napisal si tako slabo in nejasno, da bi neobvesceni razumeli, da je moj varni pristan WB in ne IMF.

    Sicer pa sem vesel, da se strinjava, da bejba ni hot. Sem ze mislil, da se ne bova strinjala niti o tem, kar pa bi bilo ze kar malo katastrofalno.

    Sicer pa, spomini Teneta me ne zanimajo, berem druge stvari. Trenutno zgodovino alzirske vojne. Preberi, ti priporocam, ker se bos naucil veliko o zlocinih Francozov in bos videl, da ni samo Bush tisti, ki se je sel nore vojne.

    OdgovoriIzbriši
  4. - še to: strinjam se le, da Riza "ni hot", ne pa tudi, da bo Wolfowitz trajal še pol leta. živi bili, pa videli.

    peter vs. mm 1:0 :-)
    (seveda pa je bejba samo izgovor, da so ga odstopili)

    OdgovoriIzbriši
  5. mićo je spet narobe ocenil :))
    (seveda je bil prispevek o bejbi samo izgovor, da bi bralce privabil prebrati prognozo o "pol leta")

    OdgovoriIzbriši