petek, 30. september 2005

Tarča

Oddaja z Lidijo Hren (danes bo ponovitev) se je tokrat lotila stanovanjske problematike. Novinarji so zagnani, prispevki odlični.
Mlada doktorca Cirman trezna in nepokvarjena, Jožka Hegler in Jazbinšek kot da imata dosmrtni abonma, Podobnik pa ne deluje nič kaj sposobno.
.
Škodljivega Ovna so končno javno razkrinkali. Zakaj na položaje z dostopom do milijard nastavljajo take sorte kader?
.
Zdaj je menda vsem jasno, kot ponavljam od najave "sheme", da je povečana ponudba denarja ob enaki ponudbi stanovanj in zemljišč - dvignila cene. "Nacionalna varčevalna shema" je del problema, ne rešitve!
Prav tako je del problema Podobnikovo oznanilo, da bodo vsakemu dali zraven 160 EUR.
.
Stroški gradnje se v zadnjih letih niso pretirano povečali - nepremičnine se dražijo zaradi pomanjkanja zemljišč. Pomanjkanje zemljišč pa je neposreden rezultat napačne stanovanjske politike.
.
Pogled Stanovanjskega sklada RS še vedno ne seže dlje od drage gradnje novih socialnih in neprofitnih najemnih stanovanj. Čeprav zanemarimo da je ta usmeritev sporna, jim uspe ponuditi manj kot je četrtina potreb.
.
*
Tu sem začel pisati komentar, ki pa se mi zdi dovolj pomemben, da ga bom objavil kot naslednji prispevek.

1 komentar:

  1. gledal; brat podobnik je res naravna katatrofa: še prav posebej mi je bilo všeč njegovo konstantno nerazumevanje Lidije in pa (od oka) tale dialog:

    P: blablabla (se nadaljuje par minut)
    L: ampak niste mi odgovorili...
    P: kaj je že bilo vprašanje?

    ?!

    a še koga skrbi, v čigave roke je dal državno operativo?

    OdgovoriIzbriši