ponedeljek, 12. marec 2012

Podpiram Simčiča

Zadnje dni se zdi, da je en večjih problemov Slovenije to, da v Parlamentu sedi diplomant Filozofske fakultete s ponarejenim spričevalom srednje kuharske Sarajevo, smer Opatija.

Specifično za javno razpravo v zvezi s poslančevo moralo je, da je opozicija ogorčena, oblast pa ga brani. Pri čemer je obramba Simčičevega lika in dela usmerjena v to, da za ponarejanje spričevala ni bil obsojen, da je morebitno ponarejanje itak zastaralo, ali pa da se še ne ve, ali je spričevalo sploh ponarejeno.
.
Način obrambe poslanca Simčiča se mi zdi navadno sprenevedanje. Sprenevedanje njegovih političnih zaveznikov bo Simčiča kvečjemu po hitrem postopku odneslo iz Parlamenta. Zato je treba reči bobu bob.
.
Zakaj podpiram Simčiča
.
Simčiča ne podpiram, ker bi bil posebna moralna avtoriteta, ampak kljub temu.
Ne podpiram ga, ker bi verjel, da je njegovo ponarejeno spričevalo opatijske izpostave Srednje sarajevske kuharske pristno, ampak kljub temu.
Ne podpiram ga, ker da naj bi njegova poneverba kao zastarala, ampak kljub temu.
.
Simčič je poneverjal in lagal. Ampak to je prišlo na dan in danes ga ni penzionista v Sloveniji, ki tega o poslancu Desusa ne bi vedel. Simčič je javno osramočen, zaznamovan in s tem kar primerno kaznovan. Pravici je s tem v veliki meri zadoščeno.
.
Simčič, z vso svojo etiko in moralo vred, sam po sebi ni pomemben.
Pomemben pa je kot nosilec poslanske funkcije. Pomemben je kot nepomembnež, ki ima mandat pritiskati tipko parlamentarne glasovalne naprave. Pomemben je kot član poslanske skupine stranke na oblasti. Pomemben je kot glas poslanske moči koalicije. Pomemben je kot predstavnik inštitucionaliziranega razmerja demokratično izražene volje ljudstva.
Zelo pomemben.
.
Namesto Simčiča bi zaradi mene lahko tam sedel Bozo de Klovn ali pa tetrapak mleka, če hočete - če je le sposoben pritiskati na gumb v skladu z voljo stranke, ki jo zastopa. Res je, kar se mene tiče, bi lahko poslance nadomestili z mnogo cenejšimi virtualnimi, važno je le demokratično izraženo razmerje strank in temu primerna glasovalna moč.
Dokler poslanec Simčič deluje v skladu z na volitvah izraženo voljo volivcev, ga pri tem podpiram, ne glede na mnenje, ki ga imam o njegovi osebni morali, dosežkih, lepoti ali retoričnih sposobnostih. Poslanec Simčič ni izdal volivcev, ni izdal stranke, ni izdal programa in ni izdal koalicijske pogodbe.
V vsem, kar je v resnici za državo pomembno, je poslanec Simčič svetlobna leta večji poštenjak od denimo nekega Pucka, ki je takoj po volitvah izdal stranko in politični blok ter oblast prevesil na stran, nasprotno od demokratično izražene volje ljudstva. Simčič je tudi svetlobna leta večji poštenjak od vseh, ki so razmišljali o prodaji svojega glasu v času Jankovičevih slaščičarniških pogajanj.
.
Za delovno mesto poslanca izobrazba ni pogoj. Zastopnik ljudstva je lahko tudi nekdo, ki nima srednje šole.
Izvoljenega poslanca se praktično ne da odstaviti, če sam noče.
Če si poslanec premisli ali umre v 6 mesecih po ustoličenju, se razpišejo nadomestne volitve. Tak predpis je najbrž povezan z varovanjem poslanske integritete pred pritiski na začetku mandata, ni pa, kakor to jaz vidim, pretirano pravičen v vseh pogledih. Nadomestne volitve enega poslanca potekajo po enokrožnem večinskem sistemu v njegovi enoti - po sistemu, ki je povsem drugačen kot so naše parlamentarne volitve po proporcionalnem sistemu. Če poslanca izgubi manjša stranka, po enokrožnem večinskem sistemu praktično nima možnosti ohraniti rezultata, izraženega na državnih volitvah.
Če se poslanec Simčič skuja, bo njegova stranka izgubila glas, možno je pa tudi, da se bo s tem spremenilo razmerje med pozicijo in opozicijo. Spremenilo bi se razmerje, izraženo na parlamentarnih volitvah, in razmerje, izpogajano na koalicijskih pogajanjih.
.
Poslanca Simčiča podpiram, dokler v parlamentu varuje na demokratičnih volitvah ugotovljeno razmerje politične moči.
Poslanca Simčiča podpiram, ker bi nadomestne volitve to razmerje spremenile.
Poslanca Simčiča podpiram, ker bi nadomestne volitve stale kakih 700.000 ojrof in bi bil slovenski narod s tem finančno oškodovan precej bolj, kot je celo v primeru, da si poslanec takega moralnega kalibra poslanske plače sploh ne zasluži.
Poslanca Simčiča podpiram čvrsto.
.
Poslanca Simčiča podpiram natanko do 21. junija.
In niti minute več.

12 komentarjev:

  1. bingo!

    "Jankovičeva slaščičarška pogajanja".

    Jeba, solatko ne obvlada bešteka za papanje torte, njeee.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na bruhanje mi gre, ko poslušam (prej) Pahorja, zdaj pa pri tem izstopa Janković, kaj da je bila volja volivcev. Jaz nisem glasoval za določeno politično stranko zato, da bodo njeni poslanci klovni ali roboti, ampak da razmišljajo s svojo glavo. Določeno stranko pa sem izbral, ker verjamem, da so njeni poslanci ponotranjili strankine vrednote. Če tega ne bi verjel, za tako stranko ne bi glasoval. Zato je poslanec po ustavi samostojno razmišljujoče bitje. Simčič pa mora odstopiti zato, ker je storil kaznivo kaznivo dejanje (ni sicer ponaredil spričeval, je pa ponarejeno spričevalo kupil), čeprav za to dejanje zaradi zastaranja ne bo šel v zapor. Od civilne družbe (predvsem od medijev) je zdaj odvisno, ali bosta ta poslanec in ta stranka za to svinjarijo nagrajena ali kaznovana. Kar se mene tiče, Simčič ni prav nič ubogi. Kriv je, odstopiti mora takoj.

      Izbriši
    2. @ervinator:
      zapis je po svoje provokacija, v njem le pojasnjujem logiko, po kateri se stvar dejansko odvija.

      - "Določeno stranko pa sem izbral, ker verjamem, da so njeni poslanci ponotranjili strankine vrednote."

      hmm - torej meniš, da so tisti, ki so volili Erjavca v Simčičevem okraju, v resnici glasovali za penzionistične vrednote, kot jih je ponotranjil kandidat Simčič, star 42 let?

      .
      če podleže, je namesto Simčiča lahko teoretično izvoljen le kak pozitivec, ali pa kdo iz SDS. DESUS bo oškodovan, ker mu je ljucvo na volitvah namenilo 6 pritiskačev, ne 5. ampak to bi bila pač kazen, ker so jamčili za goljufa.

      jaz napovedujem tak razplet: čim bo SDS v anketah dovolj prehitela PS ali SD, se bo Simčič 'žrtvoval'. če bi se izšlo, bi se razmerje moči med koalicijo in opozicijo ohranilo.

      Izbriši
    3. Odgovor na vprašanje. Seveda niso vsi volivci razmišljali na podoben način kot jaz - če bi, ne bi volili Desusa ... ;) Želel sem povedati, da sam dejansko še verjamem, da je zadevna določba slovenske ustave o poslancih dobra.
      SDS bo imel z odstopom Simčiča še en problem, in ta se imenuje Marinić. Ampak Simčič seveda ne bi odstopil zaradi ponarejenega spričevala, pač pa zaradi medijske gonje in pritiskov, pa še duševnih bolečin zraven. :)

      Kar se pa tiče rezultatov v Ilirski Bistrici: SDS je na volitvah tam dobila 26,38%, Janković 25,01%, Desus 10,79%. Skupaj stranke vladne koalicije preko 55 % (v skupnih glasovih, tudi glede na neparlamentarne). Po izvolitvi Janševe vlade pa SDS itak pridobiva in Janković izgublja (sam sicer zatrjuje nasprotno).

      Izbriši
    4. nisem preverjal, zanimivo tole iz Ilirske Bistrice! glede na trend po volitvah ima SDS torej zagotovljeno zmago.
      zdaj je le stvar taktike, bomo videli kako bodo odigrali. na pamet mi pade precej varjant...
      tale je lepa: SDS kandidira Desusovca, pa je volk sit in koza cela.

      Izbriši
  2. IN kaj naj narod razmišlja, ker nima nobenega vpliva. Nas volivce dobesedno podcenjujejo, izigravajo tako, da ljudje vse manj hodijo na volitve.

    Treba je urediti volilni sistem tako, da so volitve veljavne le v primeru če je volilna udeležba 60%.

    OdgovoriIzbriši
  3. edini pameten komentar, ki ima veze z realnostjo.

    OdgovoriIzbriši
  4. Gre se za princip in enakost! Ce njegovo spricevalo ni pomembno, potem ukinimo vse osnovne in srednje sole in naj se vsi vpisejo direkt na faks!
    V primeru DESUSa pa bi ob takojsnji brci poslancu, mogoce na volitvah dobili se kaksen glas vec, sedaj pa so si verjetno unicili celo svoj obstoj v parlamentu, ce ne prej cez 4 leta!

    OdgovoriIzbriši
  5. for the record:
    tudi če bo pravkar razkrinkani udbaš Lingvist v sebi začutil neomajno željo po odstopu, zanj, kar se mene tiče, velja enako kot za tega 'gostinskega tehnika'.
    Lingvist naj v sebi poišče notranjo moč in se žrtvuje do 21.6. pri tem ga čvrsto podpiram.
    ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. Pozdravljeni in dobrodošli pri globalnih posojilnih storitvah Spotcap, moje ime je Claudia Klein, posojilodajalec in tudi posojilni svetovalec.

    Ali nujno potrebujete finančno okrepitev? potrebujete posojilo za različne namene? če je vaš odgovor pritrdilen, vam svetujem, da se obrnete na moje podjetje prek | spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | in imate posojilo na svojem računu v 24 urah, ker nudimo odlične posojilne storitve po vsem svetu.

    Ponujamo vse vrste posojilnih storitev (osebni posojilo, posojilo za podjetja in številne druge), ponujamo tako dolgoročne kot tudi kratkoročne posojila, poleg tega pa si lahko izposodite do 15 milijonov evrov. Moje podjetje vam bo pomagalo doseči različne cilje s široko paleto posojilnih izdelkov.

    Vemo, da je bilo pridobivanje zakonitega posojila vedno velik problem Posamezniki, ki imajo finančne težave in jih potrebujejo rešitev, veliko ljudi zaradi visokih obresti tako težko dobi posojilo za lastniški kapital od svojih lokalnih bank ali drugih finančnih institucij. stopnja, nezadostno zavarovanje, razmerje med dolgom in dohodkom, nizek kreditni rezultat ali kateri koli drug razlog

    Ni več čakalnih dob ali stresnih obiskov bank. Naša storitev je na voljo 24/7 - dobite lahko posojilo in dokončate svoje transakcije, kadar koli in kjerkoli jih potrebujete

    Nudimo 24 urne storitve posojila svetovnega razreda. Za poizvedbe / vprašanja? - Pošljite e-pošto na | spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | & Prejeti odgovor v trenutku.

    Tvoja družina, prijatelji in sodelavci ne potrebujejo vedeti, da imate malo denarja, preprosto nam pišite in prejeli boste posojilo.

    Vaša finančna svoboda je v vaših rokah!

    OdgovoriIzbriši
  7. Dobro jutro. ,
    Potrebuješ posojilo?
    Ste posameznik, ste podjetnik, zasebni investitor, partnerstvo, ali pa oseba, ki potrebuje hitro financiranje odvisno od situacije. V sodelovanju z mojo ekipo imamo rešitve za vaše težave. Nudimo posojila  1.500 € 10,000,000€ na ugodno obrestno mero, glede na znesek posojila, ki jih želite, z povračilo obdobju, v kratko -, srednje-in dolgoročno. To posojilo lahko ponudimo vsem resnim in poštenim ljudem, ki bi ga lahko odplačali. . Prosimo, pokličite nas za več informacij o naših pogojih. Hvala.
    Tukaj je naša Kontaktna E-pošta: villardfinance@gmail.com  

    OdgovoriIzbriši
  8. Zasebna in zavarovana posojila
    Lahko vam pomagam pridobiti zelo resna in zanesljiva posojila, financiranje ali naložbe. če te zanima, odgovori za podrobnosti. Elektronski naslov: josip.kolak38@gmail.com
    Telegram: +38671391412
    Viber: +385917863111

    OdgovoriIzbriši