četrtek, 4. november 2010

Čisti računi, transparentna politika, slovenska zgodba o uspehu...

V torek je Požar objavil, da naj bi Zagožen izdal Janšo - da naj bi bil zraven, ko da so pri Hildi skupaj z ekipo pilili tisto famozno javno pismo ASK. Za to v članku, kjer je objavljenih par naslovnic pogodb z Vegradom, sicer ni nobenih dokazov - je pa tudi res, da nisem zasledil niti kakršnegakoli demantija. (Članek je bil najprej prosto dostopen, od včeraj pa je začuda že plačljiv.)
.
Ta detajl so mediji, analitiki, komentatorji - začuda prezrli. Nikakršnega odziva ni.
Zagožen ni kdorkoli - vpliven je v energetiki, zraven je bil pri TEŠ 6 (pazi, tu gre za 1200 M). Ampak stvar je zanimiva predvsem zato, ker je bil zraven tudi pri Patriji. Janša in Zagožen sta oba v obtožnem predlogu.
Če je afera Patrija umetna, montirana, in nakup orožja čist ko solza, je itak v redu. Če ni tako, je pa sedaj verjetneje, da se bo stvar dejansko razčistila.
.
Vse skupaj pa daje nov vpogled v delovanje etablirane politike. Jaz temu, kar nam dajo videti nad mizo, že dolgo več ne zaupam. Nad mizo se dogaja kvečjemu teater za nas ovce. Prava politika, se zdi, se dogaja drugje. Zdi se, da slovenska politično-gospodarska kolobocija, z akterji, ki se podmizno držijo v šahu, ker drug o drugem preveč neprijetnega vedo, in ker jim ta pat pozicija ustreza, vsaj dokler pomeni odprt dostop do denarja - nima nikakršne zveze z levo-desnim ideološkim parceliranjem. Ker pod mizo je ves razpon od Janše do Kučana povezan v par korakih. V primeru Vegrada denimo tako:
Janša > Zagožen > Hilda > Košič > Isajlović > Kučan.
(Opomba: imena kot so Dimic, Pahor, Hypo, NLB, kak znan odvetnik, ..., lahko poljubno vstavljate.)
.
Svoja bralca torej sprašujem, kaj menita o slovenski etablirani politiki.
(Ali pa vsaj tole anketico kliknita!)

2 komentarja:

  1. Zagožen in Slivnik sta že nekam medlo demantirala:
    http://www.revija-reporter.si/index.php?option=com_content&task=view&id=4378&Itemid=59

    Ne verjamem pa tudi jaz nikomur več. Počakajmo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Prekleto res, sicer pa iste face gledamo že 25 let (nekatere še dalj).

    OdgovoriIzbriši