ponedeljek, 14. november 2005

Intelligent Design

Sliši se super. Dizajn. Inteligentni. Ampak ne gre, kot bi se zdelo, za reklamo za gospodinjske aparate ali za kak izjemen avtomobil. Je pa dognano ime dokaz, da je PR, vprežen v kampanjo, vsaj tako izjemen, kot so lahko daljnosežne posledice projekta, če jim uspe kot jim je v Kansasu.
.
10-članski odbor za šolstvo v Kansasu je prejšnji teden s 6 proti 4 izglasoval, da bodo po novem tamkajšnji učenci poleg teorije evolucije deležni tudi pouka iz "intelligent designa". Preglasovana članica odbora Janet Waugh se je pritožila, da: "ne bomo samo tarča posmeha države, smejal se nam bo ves svet".
.
Kot je jasno razvidno tudi iz ilustracije na levi, je buš pripravil teren že v začetku avgusta.
Intelligent design pravi, zelo na kratko, da je življenje tako kompleksno, da ga je lahko "dizajnirala" le "višja inteligenca". Za razliko od Darwinove teorije naravnega izbora, ki je širše sprejeta med znanstveniki.
No, pri vsej stvari gre zelo preprosto za to, kako v obvezni šolski kurikulum infiltrirati krščanski verouk. Ne kot predmet, imenovan s pravim imenom, ampak - pazi, to je zelo pomembno, kot trojanskega konja znanosti. Za biologijo bo na vrsti matematika. In počasi, prefinjeno, bodo v ZDA imeli šolstvo po vzoru talibanov. In talibanov z atomsko bombo se je jako bati.
.
Klin se s klinom izbija
.
Na srečo se je pojavil neki Bobby Henderson, ki je že junija na "Kansas Board of Education" poslal pomembno pismo. V njem je opozoril na številne ljudi, ki verujejo, da je vesolje ustvaril "Flying Spaghetti Monster".
Na sliki levo: FSM (Him), kako je ustvaril goro, drevesa in pritlikavca.
.
Henderson je poudaril, da je koncept "Flying Spaghetti Monster" racionalen natanko toliko, kot koncept "Intelligent design". in zahteval, naj pouk znanosti razdelijo na 3 časovno enake dele:
.
1/3 - intelligent design
1/3 - Flying Spaghetti Monsterism
1/3 - logical conjecture based on overwhelming observable evidence
.
"Flying Spaghetti Monsterism" je trenutno najbolj "in" religija in ima že čez 10 milijonov podpornikov. Na uradni spletni strani
Cerkve FSM najdete vse bistveno gradivo, od slavnega pisma na začetku, preko famoznega grafa, ki prikazuje globalno segrevanje v obratnem sorazmerju s številom piratov, do nešteto dokumentiranih pričevanj o videnjih FSM.
.
Razširite glas!

3 komentarji:

  1. matematika je nekoč že bila na udaru. za vrednost števila pi, najbolj znanega iz raznih poračunavanj obsegov in ploščin nekaterih krivulj drugega reda, so proti koncu 19. stoletja v eni od tistih square states, Indiani - resnici na ljubo so kar tri izmed njenih stranem sveta ustrezajočih mej res pretežno ravne, severno nekoliko kvari le jezero Michigan - poskušali zakonsko določiti. In sicer kot 3, 3.2 ali pa kar 4. Več o tem tule in pa
    tule.

    OdgovoriIzbriši
  2. hvala za linka!

    ravno sem izvedel, da na to temo obstaja uspešen Googlebomb.
    Guglati je treba "creator of the universe"!

    OdgovoriIzbriši
  3. Baraba, beres mi misli. Nu, nekaj o tem sem nameraval napisati, pa bom v svojem prispevku pac prilepil se link semle.

    OdgovoriIzbriši