torek, 14. junij 2005

A proda kdo...

Med pospravljanjem starih predalov sem zadnjič našel nekaj fotografij, ki sem se jih posebej razveselil. Ker nisem vedel da sploh obstajajo, in ker so edini dokaz da je nekoč bila moja lušna jadrnica. Poleg tega sem se zavedel, da bo treba nujno spet malo na morje.
Moja Elan 375 je bila sicer malo štorasta, ampak vseeno zelo posrečena jadrnica. Z njo sem na primer večkrat (še pored Tuđmanom) protizakonito prijadral na kak notranji otoček Brionov in se celo izkrcal, še večkrat pa me je prestregla policijska jahta in sem se pač naredeil neumnega. Brioni so tisto v ozadju.

Fotografije morajo biti stare kakih 18 let, na sredi vsake pa je majhna bela pikica. Po precej fotošopiranja se je izkazalo, da so jadra.
.
Zdaj pa k stvari. Razmišljam, da bi prešaltal na majhen katamaranček. Ni nujno da ima flok, nujen je le trapez. A pozna kdo koga, ki bi se rad znebil starega 16 fitnega Hobie-Cata, voznega in s prikolico? Glede na to, da se jih na Floridi dobi od 400 dolarjev, bi dal pod 1000 EUR. Sem že iskal po hrvaških jadralskih klubih, pa nobenga odziva.
.

2 komentarja:

  1. Nimam sicer konkretnih podatkov, ampak kolikor vem, so cene pri nas strašno napihnjene (za 750 juretov komaj dobiš prikolico), in ker tudi sam vijugam na črno mimo taistih otokov, vem, da se veliko jadrnic pri nas ne da kupiti. Bi bila pa zagotovo boljša nakupna destinacija kje okrog italijanskih, švicarskih ali celo nemških jezer, kjer so cene bolj dostopne, jadrnice bolj kakovostne in bolje opremljene, ter zaradi jadranja po sladkih vodah, na nizkih valovih in zmernem soncu, tudi precej bolje ohranjene. Me pa zanimajo rezultati, če se že vržeš v raziskavo cen ...

    OdgovoriIzbriši
  2. ne, ne, za 200 jurjev dobis star, a funkcionalen katamaran, ampak ne hobieja. teh je res pri nas malo, najbrz bo treba na Gardo. razmisljam pa tud o tem, da bi kupil 10 hobie-catov na floridi in jih zapakiral v kontejner, z ladjo v koper, tu bi jih pa 3x dražje prodal. mal je treba še vse preanalizirat, ampak se bi menda dalo.

    ti bo pa to zanimivo: ko je leteči holandec nehal biti olimpijska klasa, se jih je dalo blazno poceni dobit. Kolega je z nekega hrvaškega jadralnega kluba snel 2 karbonska trupa (enga z leseno palubo), dva jambora in en komplet jader, 1 krmilo, kobilco in bum, za 400 mark! potem so v trstu nakupili škripcev in pol leta delali, in so za 4500 mark prišli do bleščeče popolnega letečega holandca. to je 5,5 metrov dolga formula s trapezi, tudi Puh ma enga lepega v kopru za zabavo.

    OdgovoriIzbriši