petek, 4. marec 2011

Pogledi Slovenije

Sinočnja oddaja je bila, kar se mene tiče, vsaj tako udarna, kot tista s Simono Dimic - odmevi nanjo pa so precej drugačni. Oziroma jih praktično ni. Kot da bi se mediji samocenzurirali. Ali pa, še huje, je o molku od nekod padla komanda ...
.
Pogledi Slovenije, 3.3.11: Akterji in preiskovalci slovenske trgovine z orožjem
.
Highlights:
- Zasedba enostranska; povabljeni Janša, Brejc in Lovšin so zavrnili sodelovanje. Zanimivo - le kak teden prej smo v zvezi z nečim drugim slišali ponudbo o političnem soočenju u Stožicama...
- Traven je uspel izbrskati žvižgača izmed specialcev VOS, ki je povedal, kar je povedal, hude stvari - to ni nekaj, kar je higienično prezret.
- Uradno velja, da je obstajala le uradna trgovina z orožjem, v vrednosto do 24M DM, kar naj bi blo plačano s hrvaško nafto prek Petrola, ki je nato plačal državi.
VOSovec priča o vzporedni trgovini z orožjem, o gotovini, o uničevanju dokumentov.
- Opazil sem, da je tu in tam kakemu Kacinu zmanjkalo sape, zadrhtel glas, da je nastal premolk, da je zadrego skušal prikriti z nedoživetim smehljanjem. Ampak itak je jasno, da imajo tudi Kacini in Jagodniki nekaj masla na glavi...
.
Parkrat sem že gledal Poglede in potem Odmeve, pa so imeli potem vedno še izčrpen komentar, včasih tudi z gosti. Recimo, ko je blo tisto z Dimičko. Sinoči pa gledam, in to posebej pozorno - pa NIČ!??
Malo sem pač alergičen na dvojna merila.

Stvar ignorira tudi POPTV, s svojim portalom vred.
Spletni Žurnal je objavil korektno obnovo oddaje.
Simptomatično pa je, da so to storile tudi spletne Finance in članek sprva uvrstile na naslovnico, ki jo registriranim bralcem pošiljajo po emailu - čez kako uro pa so stvar umaknili. ?!
Zakaj nenadna sprememba uredniške politike? Pazi, Finance so pred par dnevi prejele tisto desno novinarsko nagrado, imenovano po Jurčiču.
...
.
Tole z orožjem je seveda že zastaralo. Gre za 'preteklost'.
Ampak žal 'preteklost', pa naj gre za tisto izpred 65, 32, ali pa 17 let - vpliva na našo sedanjost.
Ali drugače: dokler bodo v omarah okostnjaki, bodo okostnjaki padali iz omar.
.
Današnjo Slovenijo obremenjuje preveč nerazčiščenih afer. Iste obraze gledamo že vsaj 20 let - neštetokrat reciklirane. Afer je veliko - ampak nikoli se nikogar nič ne prime. Zdi se, da se vsa naša politika pod mizo medsebojno stiska za jajca, kar vidimo, je pa le teater za nas ovce.
.
Slovenska politika ima velik problem z verodostojnostjo.
Sam vidim rešitev le v politiki brez politikov.
.

8 komentarjev:

  1. Peter, ažurnejši si od Pogledov Slovenije ;)

    Da se slovenski politiki stiskajo za jajca pod mizo, vemo, tudi če ne vidimo. To, da posledično med njimi nihče nima več jajc in nobenemu ne pride, pa je popolnoma očitno!

    Lep pozdrav s Primorske!

    OdgovoriIzbriši
  2. To bo smeha, ko se bo razkril žvižgač. Še en nekredibilni kriminalc po trenutnem kopitu. Danes kao reče nekaj,drug dan že pravi, da to ni rekel. Udbovska posla.

    OdgovoriIzbriši
  3. "... zamaskirani ex VOMovec povedal hude stvari ? ... "

    Povedal ni NIČ novega oziroma na nivoji tistega ZARES papagaja Slapnika in njegovega seštevanja milijonov.

    Navadna reva usrana: vsi kazenski pregoni so že davno zastarali, bimbo pa se skriva !

    Predstava za ofce.

    OdgovoriIzbriši
  4. @anonimni#2&#3:

    seveda je čist možno, da je Travnov anonimni VOSovec prodana duša, ki laže za denar. možno je pa tudi, da ne laže - stvar je zastarala, recimo, da pozna resnico in bi jo rad povedal.
    ampak o njegovi verodostojnosti seveda ne vemo nič.

    zraven je bil tudi Kunstelj - tudi on je počakal, da je stvar zastarala, preden se je spravil pisat blog, s katerim kar kliče po tem, da bi ga končno kdo izprašal.
    ampak tudi njegova verodostojnost vzbuja dvome. no, sicer so ga pa zadnjič menda spet zaprli al kako je s tem.

    danes se je POPTV izkazal - na samem so dobili famoznega Pajnkicherja in ga izprašali - in glej, tudi on je povbedal isto kot Kunstelj in VOSovec. ampak za verodostojnost njegovega pričevanja seveda ni varno tlačiti roke v ogenj.
    priklicati pa so uspeli tudi Lovšina - in, glej ga zlomka - njegovo pričevanje, Nx "vse sem delal zakonito", je čudno spominjalo na pričevanje tamalega Jankovićevega (Nx: "odgovor enak prejšnjemu").
    no, o verodostojnosti teh dveh nima smisla izgubljati besed.

    poglejmo potem Tomulića - ne zdi se ravno verodostojen. ampak zraven je pa bil! in govori o kešu v torbah.

    poglejmo, HDZjevca in finančnega ministra v vladi Nikice Valentića, Čermaka, stanujočega v Haagu - niti ta se ne zdi verodostojen. ampak bil je zraven!

    poglejmo Manolića - ta je bil hud komunajzar in revolucionar, kasneje hud udbaš - potem je pa ustanavljal HDZ, bil 2. predsednik hrvaške vlade, dokler se ni 94 skregal s HDZ. zakaj bi bil ta verodostojen? ampak bil je zraven in tudi on je nekaj govoril o kešu.

    osamosvojitelj Kacin ima tudi dovolj masla na glavi, da ga težko jemljem za verodostojnega...

    al pa Jagodnik, slavni "fuzbaler"...

    da o taZaresnem Slapniku, ki se je davi po vrtecovsko, da ne rečem jaslično v Parlamentu spričkal z drugim "verodostojnežem", Jelinčičem, ne govorim...

    kaj naj zdaj iz tega pametnega potegnemo? mogoče tole:
    - osamosvojitelji so vsi po vrsti grešniki, ki imajo hude probleme z verodostojnostjo
    - čudno veliko tistih, ki so bili zraven, priča o čudni, vzporedni gotovinski trgovini z orožjem in o uničevanju arhivov o tem poslovanju
    - zdi se, da vsak od akterjev o tistem ve še veliko več, kot se je pripravljen "spomniti"
    - zdi se, da se nekako medsebojno držijo za jajca

    .
    seveda pa sam niti za trenutek ne zgubim spred oči širše slike:
    tudi če je vse res, se je leta 45 dogajala neštetokrat hujše svinjarija - genocid nad političnimi nasprotniki, izživljanje nad njihovimi družinami, rop vseh ropov, delitev plena (pripadniki zmagovite kamarile so kradli vile, umetnine, nakit...), sistematična indoktrinacija in zarota molka. proti koncu pa še uničevanje arhivov, vseeno je, ali v Vevčah ali Količevem.
    in zavedati se moramo, da za vse to sranje ni še NIHČE kazensko odgovarjal.
    poleg tega nikakor ne smemo pozabiti na tranzicijsko krajo.
    ali pa na malenkosti, ki se dogajajo prav zdaj - recimo tistih 200M ojrof, ki jih je v tvojem imenu nekdo zafrečkal za TEŠ6.
    ...

    ampak čeprav so udbaši uničili in "počistili" svoje arhive - to v nobenem primeru in nikakor ne opravičuje morebitnega uničevanja arhivov o vzporedni trgovini z orožjem druge strani.

    stvari je treba presojati glede na nevtralne, neodvisne kriterije, vsako zase.
    logika "jaz tebe - ti mene" je del problema.

    OdgovoriIzbriši
  5. Dobrodošel nazaj. :-)

    Bimbo
    (a ne tisti, ki ga omenja tretji anonimni tam zgoraj)

    OdgovoriIzbriši
  6. @Bimbo:
    pa saj nisem nikamor šel ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. Leni

    Rada preberem tvoje izvirne komentarje, a bi rada vedela, kaj meniš o takšnem razmišljanju.

    APM says:
    March 6, 2011 at 11:01 AM

    Bolj kot se afere Orožje razplamteva, boj se čuti potreba, da Slovenija pomete z udbo.
    Udba je bila že v rajnki Jugi cokla, ki je zavirala demokracijo in je bila najprej morilsaka organizacija, ki je organizirala medvojne in povojne poboje potem, ko se je partija dodobra usidrala in je bil narod popolnoma ustrahovan, se je pričela ukvarjati s terorizmom, izvozom sovjetske revolucije in kar je dno od dna, še s tihotapljenjem in pranjem denarja.
    Slovenska partija ni nikoli resno sestopila in je tako, kot Milan Kučan, le zamrznila svoj status.
    Takoj, ko ji je uspelo razdreti DEMOS, se je lotila prevzemanja oblasti in je dosegla, da so na čelo vlade postavili šibkega in neodločenega Drnovška, ki je taval v Kučanovi senci, ta pa mu je nastavljal ministre, direktorje, sodnike, tožilce, guvernerje in ostali personal, ki je potreben za vladanje v državi.
    Luciden, pokončen in pošten Janaz Janša, se je takšnemu početju uprl. Za nagrado so mu skonstruirali Depalo vas, ga izločili iz vlade in spesnili ep o njegovih lumparijah, med katere sodi tudi trgovina z orožjem. Zanimivo je to, da ga obtožujejo ravno z orožjem, katerega so prav udbovci z odobravanjem Milana Kučana prekupčevali in na račun tega tudi služili. Ob orožju so se namreč zbirali tisti, ki se na orožje spoznajo in to so bili večinoma diplomanti udbovskih akademij v Pančevu, Nišu in drugod.
    Da bi pogrom dobil videz demokratičnosti, so v zaničevanje in zasramovanje Janaza Janše pritegnili tako imenovane mnenjske voditelje, med katere sodi cevtlica med cveljicami Spomenka Hribar. O njej še bo govora. Po prevzemu oblasti desne opcije, se mora sprožiti javni proces in jo obsoditi podobno, kot so Norvežani obsodili svojega Quslinga.
    Ves čas je Janša zasramovan in z insinuacijami, ki nikoli ne doživijo ne sodnega ne kakršnegakoli drugačnega epiloga, postavljen na sramotilni steber, da ja ne bi zasedel oblasti.
    Po prvem polomu Drnovškove politike, ko so levičarji na oblastniški tron posadili domišljavega in pokvarjenega Ropa, se je narod demokratično odločil za to, da vlado prepusti Janazu Janši, ki je kot dober organizator postavil najboljši ministrski tim v samostojni Sloveniji.
    To seveda ni bilo po godu pokvarjenim levičarjem, ki so iz vseh topov streljali po vladi, glavni “nišanđija” pa je bil Milan Kučan.
    Po neverjetnih spletkah, ki so segale tudi v tujino, se je pokvarjena, skorumpirana in grabežljiva levica ponovno zavihtela na oblast.
    Tako so na dan prilezli vsi zamrznjeni udbovčki, ovaduhi, prekupčevalci z orožjem, smrduhi in pokvarjneci. Tisti, ki pa so že prej zasedali vidnejše položaje, pa so se povampirili, tako, da sploh več ne pazijo na formo in teptajo zakone in pravila demokratične družbe.
    kar poglejmo si, kaj počne roparski klan Jankovičev, kaj počne buzi duo Kresal-Senica, kaj počne veliki mag Zidar. Kje pa so še vsi tisti udbovci, ki so dovolj zviti, da se še ne kažejo v prvi vrsti gala predstav, temveč uganjajo mafijaške orgije na dačah v zaprtih družbah.
    Slovenija je prišla tako daleč, da mora s to “bagro” pomesti.
    Pogoj za to, pa niso demonstracije in padec vlade. Pogoj za to je temeljiti poraz te bande na volitvah tako, da bo demokratičnim silam omogočeno vladanje brez komunističnih surogatov, kakršen je DESUS, ali kakšna nova stranka, ki jo bodo levičarski zaltousti proglasili za “žalahtno”.
    Potem bo možno tudi orožarsko afero zaključiti. Morda pa se takrat “pošteni” Komar ne bo branil z molkom, tako, kot se je pred leti.
    Vsem nevernežem postavljam vprašanje: Ali je normalno, da se človek, ki se izdaja za poštenjaka, na sodnem procesu brani z molkom? (gre za poštenajaka Komarja, prijatelja Milana Kučana)

    OdgovoriIzbriši
  8. @Leni:
    kaj jaz vem...
    vzdušje je zaostreno, vzporedno s krizo ljudem ostaja čas za teorije zarot, dejstvo je pa tudi, da je bila naša tranzicija 'mehka' in smo še danes talec sranja iz tistega socialističnega exkurza.

    da ni nobena stvar razčiščena, je po moje posledica tega, da ni nič črno-belo. vsi protikomunistični osamosvojitelji so izšli iz partijskih karier, tisti "protirevanšistični" pa itak. pomembni "stebri protikomunizma" so člani izrazito ortokomunajzarskih dinastij. že za tiste obrise disidentstva iz 70tih ne znam presoditi, ali so res racionalno - (kontra)ideološke narave, ali gre predvsem za znotrajdružinski medgeneracijski konflikt.
    in potem je vse zameštrano, vsak ima nekaj malega skrivnosti in dolgov, vsak se je že enih parkrat spreobrnil...
    v CK Partije ni sedel le Silvo Komar - tam je sedel tudi kao desni Danilo Slivnik.
    Okoli ZvezeSocialističneMladineSlovenije se niso smukali le Školjč&Co - za njenega predsednika je kandidiral sam Janša.
    ...

    opažam, da je danes izrazito popularno pljuvati čez penzionista Kučana - ta šport so začeli izvajati tudi mnogi taki, ki imajo na vesti dolg ovinek skozi mitsko, močno LDS - in po moje to nič ne prispeva k transparentnosti naše močvare.
    poleg tega "Murglbarak" ni Mubarak. kolikor vem, živi v stari nepodkleteni kolibici u Murglama in ne deluje pretirano bogatunsko, vsaj v javnosti se ne kaže kot tak. hčera je pa iz krajinske arhitekture doktorirala na Harvardu in veliko dela, povrh je pa kaznovana še s Kučanovim zetom Branimirjem Štrukljem, tistim tečnim učiteljskim sindikalistom.
    dejstvo je, da je Kučan mnogim tajkunom držal štango, v takem ali drugačnem smislu je po moje držal štango pri mnogih velikih svinjarijah (in bi se zato že davno spodobilo, če bi se povsem umaknil iz javnega (ali tajnega lobističnega) življenja) - ampak ne verjamem, da se je kaj pretirano osebno okoristil.
    sam tudi ne verjamem, da bi neznanske milijone iz tiste domnevne vzporedne gotovinske trgovine z orožjem pobasal brat poslovneža Rajka Janše - ali pa je res izredno potrpežljiv, če Slapnikovih "100 milijonov mark" kopiči na kakem offshore računu - hkrati pa tu odplačuje stanovanjski kredit.

    edino, kar je črno-belo jasno, je - da pri nas mnogo stvari ni razčiščenih. in to je slabo. stvari se ne da potlačiti, odmisliti, zatajiti, zanikati, odvračati pozornost -
    dokler bodo v omarah okostnjaki, bodo okostnjaki padali iz omar.

    OdgovoriIzbriši