četrtek, 6. oktober 2005

Statistika

Statcounter sem namontiral konec aprila. Nastavljen je tako, da mojih klikov ne šteje, graf kaže vse druge. Če del pri oktobru pomnožimo s 6, se tendenca lepo potrdi.

.

Hitcounter beleži pageloads, razen pri meni, kjer šteje visits. K številki na dnu strani sem prispeval približno četrtino, kar je do neke mere opravičljivo, ker imam pač nekaj opravka z vsakim prispevkom. Delež mojih zadetkov pa se postopno manjša.

Sedaj smo nekako v območju 3k pageloads/mesec, septembra je blo povprečje okrog 100/dan. Včerajšna bera je npr 173/79/32, današnja 176/88/38, jutrišnja pa 203/89/25 (op. kasneje), moji kliki niso všteti.

Kaka tretjina bralcev sem zaide po nesreči. Med njimi so tudi taki:

- guglal je "riba ugor"

- iz Kuvajta je guglal "fasadne boje"

- nešteto jih išče "tipski projekt", "montažna hiša" in "Koran"

- nemalo jih nasede na "feng shui"

- Jordanec je guglal "opaaa"

- najbolj smešni so Slovaki in Poljaki, ampak se ne spomnim več

- ne smemo pa pozabiti na tiste, ki guglajo "lepa slika" in "olje na platnu"

Iz stopnje rasti se vidi, da se določen del teh "prime". Številke so še vedno sramotno nizke, ampak verjamem da za blog v slovenščini, ki ni del klikajočega krožka sošolcev ampak se prebija samostojno, korektne. Res je pa, da bi mi bila ljubša od premega sorazmerja - eksponentna rast. Na 20 000 zadetkov na uro bo skratka treba še malo počakati.

4 komentarji:

  1. Vidiš, take stvari je treba povedati!
    Meni pop-up blocker na dobrem starem MSIE6 tako dobro služi, da tega sploh nisem opazil.

    Kak predlog, s čim nadomestiti Shitcounter?

    OdgovoriIzbriši
  2. Ne spomnim se več, kako sem zašla na tvoj blog, sem pa med tistimi, ki so se "prijeli". Mislim, da grem čisto vsak dan pogledat, kaj je novega pri tebi. Všeč so mi teme in tvoj stil pisanja. Nadaljuj na tak način, prosim.

    Lp, Barbi

    OdgovoriIzbriši
  3. - me veseli. še naprej bom pisal točno tisto, kar se mi v nekem trenutku zdi zanimivo.

    - mene selitev na WordPress mal skrbi, zate, ki maš prazen blog, pa najbrž ne bi blo problema.
    - sHitcounter mam za popupe (možna vira sta še blogpoll in TagBoard); za statistiko mam Statcounter. Dobiš res izčrpne podatke o obiskovalcih, ampak zastonj log je zadnjih 100 pageloads. Log 10000 je pa 15Eur/mesec.

    OdgovoriIzbriši
  4. Tudi jaz sem namontiral svoj Statcounter - na blog Prelazimo Slovenijo! konec aprila. Pri nastavitvah nisem navedel svojega IP (ta se mi spreminja), tako so torej šteta tudi moja nalaganja.

    Naj delim z vami mojo - slikco. Precej čudna je. Ko se gospodiču Petru sanja o eksponentni rasti, haha, se meni sanja o rasti nasploh. Graf nekaj čudno utripa. Zdi se, da se bo zopet vzpel.
    Nekaj bitov o obiskovalcih:
    - pridejo prek raznih iskalnikov - 57% Najdi.si, 38% Google, 5% Yahoo - s hribovskimi gesli: "storžič, rodica, nejc zaplotnik, slovenska planinska pot",
    - precej jih pride prek statičnih linkov: si.blogs in nekaj malega osebnih strani.
    - 90% jih koristi MSIE, 10% Firefox,
    - opazil sem, da ima blog 8 naročnokov na Bloglines.

    OdgovoriIzbriši